Είναι φέτος η χρονιά της καθιέρωσης για τον ΠΑΣ;

Το 2009 ήταν στη ΄Β εθνική, το 2010 στην Ά, το 2011 στη ΄Β και το 2012 ξανά στην Ά. Μια πορεία για τον ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια, με εναλλαγή στη συμμετοχή του στις δύο μεγαλύτερες τη τάξει κατηγορίες του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Το καλοκαίρι μετά και τη τυπική επάνοδο του «Άγιαξ της Ηπείρου» στη μεγάλη κατηγορία, το σύνθημα στα στόματα όλων των φίλων της ομάδας ήταν «Πάμε για να μείνουμε». Η παραμονή στη κατηγορία και η καθιέρωση σε αυτή ήταν και είναι ο πόθος όλων. Η αισιοδοξία υπήρχε παρά την έκβαση της περυσινής σεζόν και το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής που «χάλασε» αρκετό κόσμο, εν τούτοις υπήρχε η πεποίθηση ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει το πάνω-κάτω και να έρθει επιτέλους η παραμονή κατ’ αρχάς και η καθιέρωση.
Οι κινήσεις έγιναν σε όλα τα επίπεδα και πλέον όλοι περίμεναν να δουν τα αναμενόμενα μέσα στο γήπεδο. Ήρθαν ποδοσφαιριστές που «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» κατά τα κοινώς λεγόμενα, αλλά ήρθαν και άλλοι που αποτέλεσαν βασικά κομμάτια του φετινού παζλ για τον σύλλογο.
Στις αρχές Δεκεμβρίου ήρθε η πρόσληψη νέου προπονητή για να αλλάξει το κλίμα που είχε στραβώσει αλλά και για να υπάρξει η αγωνιστική ανάταση για την ομάδα. Τη θέση του Ντεμόλ πήρε ο Αναστασιάδης. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν το δικαίωσαν και η εμμονή του στο να επικαλείται την Παναγία αποτέλεσαν λαβή για αρνητικά σχόλια. Η ομάδα απέδιδε σε αρκετά ματς καλό ποδόσφαιρο και πολλοί θεωρούσαν θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα. Όπερ και εγένετο. Τα τελευταία ματς δικαιώνουν την ομάδα και πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει με άλλο μάτι την υπόθεση παραμονή. Δικαίως, καθώς αφενός η αγωνιστική ανάταση που μετουσιώνεται πλέον σε βαθμούς και αφετέρου τα αποτελέσματα των υπολοίπων οι οποίοι βέβαια μέχρι τώρα δεν είχαν «κάνει κοιλιά» σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που είχε χαρίσει απλόχερα πολλούς βαθμούς.
Πλέον μοιάζει πιο απτό και πιο εφικτό από ποτέ, ο ΠΑΣ Γιάννινα να παραμείνει στην Ά εθνική κατηγορία και να κοιτάξει το μέλλον με άλλο μάτι, αυτό που θα του επιτρέπει να κάνει σχέδια μόνο για την πορεία του στη μεγάλη κατηγορία.