Ισόπαλο το ντέρμπι στην Ιταλία

Ισόπαλο 1-1 έληξε το βράδυ του Σαββάτου το μεγάλο ντέρμπι της Σέριε Α μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους στο "Σαν Σίρο" με τον βοηθό του διαιτητή να ακυρώνει από ένα κανονικό γκολ για κάθε ομάδα.
Πλέον και με αυτή την ισοπαλία, η κατάσταση στην κορυφή του Καμπιονάτο δεν ξεκαθάρισε και η μάχη για την κατάκτηση του Σκουντέτο θα κρατήσει μέχρι τέλους. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Τορίνο ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Βιντάλ στο 88ο λεπτό. Οι Μιλανέζοι διατηρήθηκαν στην κορυφή, με τη "Γιούβε" να ακολουθεί ένα βαθμό πίσω, έχοντας ωστόσο και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Ο Αντόνιο Κόντε παρέταξε τους φιλοξενούμενους με πέντε παίκτες στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά του ματς να κάνουν... δύσκολη τη ζωή των "ροσονέρι", οι οποίοι ωστόσο έδειχναν να υπερέχουν. Άλλωστε, η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 9', όταν ο Νοτσερίνο βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε ωραία την μπάλα αλλά οι αμυντικοί της "Γιούβε" απομάκρυναν. Στην δεύτερη ουσιαστική παρουσία της Μίλαν στα καρέ του Μπουφόν, πήρε και κεφάλι στο σκορ. Στο 14ο λεπτό, μετά από τραγική λάθος πάσα του Μπονούτσι, ο Νοτσερίνο διέσχισε λίγα μέτρα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Πάντως, ακόμα και μετά το γκολ, οι "μπιανκονέρι" έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνά τους, με τον Μουντάρι στο 25ο λεπτό να πιάνει την κεφαλιά, τον Μπουφόν να διώχνει μέσα από... τα δίχτυα και τον διαιτητή να δείχνει "παίζεται", αν και το ριπλέι δεν τον δικαιώνει. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς μέχρι και το 35' όταν και σταδιακά η Γιουβέντους άρχισε να κερδίζει ξανά μέτρα στο γήπεδο και έψαχνε τρόπο να απειλήσει. Ακόμα κι έτσι όμως ένα πολύ καλό σουτ του Φαν Μπόμελ στο 42' έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Βιντάλ για την "Βέκια Σινιόρα" στο 45' να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει έξω.
Ακόμα κι αν στην επανάληψη ο Κόντε προχώρησε γρήγορα γρήγορα σε δύο αλλαγές, η εικόνα της "Γιούβε", τουλάχιστον αμυντικά, δεν άλλαξε, με τη Μίλαν να συνεχίζει να είναι πολύ επικίνδυνη. Πάντως, στο 69ο λεπτό ο Κουαλιαρέλα έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν βγήκε "φάτσα" με τον Αμπιάτι και νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν, με τον Μάτρι να φεύγει από κανονική θέση και να σκοράρει στο 79', τον ίδιο βοηθό που ακύρωσε το γκολ της Μίλαν ωστόσο, να το ακυρώνει και αυτό.
Τελικά η ισοφάριση ήρθε για την Γιούβέντους στο 82ο λεπτό. Ο Λιχστάινερ έκανε εξαιρετική σέντρα για τον Μάτρι και αυτός με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αμπιάτι, διαμορφώνοντας το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Βιντάλ έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Φαν Μπόμελ με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήσει τους "μπιανκονέρι" με δέκα παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, τίποτα δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο και η ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι τέλους.