Μπορούσε και καλύτερα

Δεν άφησε καλές εντυπώσεις η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του 2012, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε ασύνδετη, δε δημιούργησε ιδιαίτερες ευκαιρίες, ενώ παρουσίασε προβλήματα στις στημένες φάσεις. Αντίθετα, στα θετικά συγκαταλέγεται η καλή αμυντική λειτουργία, ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 7ο λεπτό οι Λομπάερτς και Βερμάελεν έκαναν τραγικά λάθη, ο Γκέκας που έγινε αρχικά αποδέκτης της μπάλας γλίστρησε αλλά η τροχιά της ευνόησε τον Σαλπιγγίδη που σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ. Η Εθνική όμως δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα και έχασε τη μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να βγουν μπροστά κερδίζοντας πολλά κόρνερ. Σε ένα από αυτά ήρθε η ισοφάριση. Στο 32ο λεπτό μετά από κόρνερ του Αζάρ η ελληνική άμυνα “κοιμήθηκε” με τον Τσαντλί να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να γράφει το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές αλλά και η βροχή δε βοήθησαν στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Το Βέλγιο έμεινε με 10 παίκτες όταν στο 62΄ ο Λομπάερτς έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Παπασταθόπουλο και είδε την κόκκινη κάρτα. Στο τελευταίο 20λεπτο η Εθνική πλησίασε στο γκολ με τους Φορτούνη και Καραγκούνη, ωστόσο η ισοπαλία παρέμεινε ως το φινάλε.
betboss.eu