“Καθάρισε” η Σίτι

Στην επόμενη φάση του Europa League θα συνεχίσει η Μάντσεστερ Σίτι που κέρδισε για δεύτερη φορά την Πόρτο, αυτή τη φορά με 4-0 στην Αγγλία, σκορ που αδικεί την προσπάθεια της Πόρτο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι τελείωσε την υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς ενώ στο δεύτερο μέρος δεν απειλήθηκε.
Μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο η Σίτι πήρε προβάδισμα. Ο Οταμέντι έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Τουρέ έδωσε την πάσα στον Αγκούερο που με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Η Πόρτο πίεσε για την ισοφάριση χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Βαρέλα στο 17΄ αλλά ο Χαρτ έσωσε την ομάδα του. Η κατοχή της μπάλας ήταν για την Πόρτο ωστόσο λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα όταν το σουτ του Αγκουέρο στο 29΄ βρήκε στο δοκάρι του Έλτον.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έπαιξαν με το χρόνο και κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους στους επιθετικούς της Πόρτο. Στο 76ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη. Σκόρερ ήταν ο Έντιν Τζέκο, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αμέσως μετά ο Ρολάντο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Και ακολούθησε η κατάρρευση... Ο Νταβίντ Σίλβα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 84΄ και δύο λεπτά αργότερα ο Πιζάρο “έβαλε το κερασάκι στην τούρτα”.