Η Μπολόνια αποχαιρέτησε τον Λούτσιο Ντάλα

Ο Λούτσιο Ντάλα εκτός από κορυφαίος καλλιτέχνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία για την πόλη της Μπολόνια και φανατικός οπαδός της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και της μπασκετικής Βίρτους Μπολόνια.
Την Κυριακή 04/03 ο αγώνας Μπολόνια-Νοβάρα, που για την ιστορία έληξε με 1-0 με ένα τέρμα που πέτυχε στο 82’ ο Άκουαφρεσκα, μετατέθηκε χρονικά για τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (αντί για τις 16:00 που ήταν προγραμματισμένος αρχικά) προκειμένου να μη συμπέσει με την κηδεία του μεγάλου Ιταλού τραγουδιστή και συνθέτη.
Οι παίκτες των «ροσομπλού» φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και πήραν μέρος στην ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε πριν το ματς, οι οπαδοί ύψωσαν αρκετά πανό για τον σπουδαίο αρτίστα που χάθηκε νωρίς, ενώ πριν το παιχνίδι αλλά και στο ημίχρονο ακούγονταν τραγούδια του από τα μεγάφωνα του γηπέδου.
Επιπλέον, μία φανέλα της Μπολόνια που έγραφε στην πλάτη «Λούτσιο: 4-3-43», που είναι η ημερομηνία γέννησής του αλλά και το όνομα ενός από τα πιο γνωστά τραγούδια του, τοποθετήθηκε στην θέση που συνήθιζε να κάθεται στο γήπεδο.
Τέλος, λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ο αρχηγός της Μπολόνια Μάρκο Ντι Βάιο ανέβηκε στις εξέδρες και τοποθέτησε μία ανθοδέσμη με λουλούδια στη θέση του Λούτσιο Ντάλα, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στη χώρα αλλά και της αγάπης του για τη Μπολόνια.