Η Ρεάλ κρατάει τον τίτλο στα... χέρια της!

Η Ρεάλ είναι στο +10 από τη Μπαρσελόνα αλλά η κόντρα τους φουντώνει ξανά μετά τη διαιτησία στο ματς με τη Μπέτις. Διαβάστε για τον άπειρο ρέφερι, τα απλωμένα χέρια των Αλόνσο και Ράμος που δεν σφυρίχτηκαν πέναλτι, την ατάκα-φωτιά του Γκούτι στο Twitter και τη "σιωπή" του Ζεράρ Πικέ.
Ο Τσάμπι Αλόνσο παραδέχθηκε πως έκανε χέρι λέγοντας: «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη γνώμη. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο ποδόσφαιρο και όχι σε τέτοια θέματα».
Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-2 τη Μπέτις στο "Βιγιαμαρίν" φτάνοντας τις έντεκα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και αυξάνοντας σε 13 βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπαρσελόνα (αγωνίζεται απόψε κόντρα στη Σανταντέρ και έχει την ευκαιρία να κατεβάσει τη διαφορά στους 10), όμως το ματς στη Σεβίλλη στάθηκε ικανό ώστε να "ανάψουν τα αίματα" μεταξύ Μαδριλένων και Καταλανών.
Ο κύριος υπαίτιος είναι ουσιαστικά ο Γκόρκα Σαγκές Όσκοθ, με τον διαιτητή από τη Segunda να καλείται να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" στο δεύτερο ημίχρονο του Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης, παίρνοντας τη θέση του τραυματισμένου Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ, αλλά να τα "κάνει μαντάρα" στα 45 λεπτά που βρέθηκε εντός των τεσσάρων γραμμών.
Και αυτό γιατί η Ρεάλ Μπέτις "φωνάζει" για δύο πέναλτι που δεν της δόθηκαν στο παιχνίδι σε απλωμένα χέρια παικτών της Ρεάλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να κατηγορείται ότι "φοβήθηκε" το όνομα της "βασίλισσας" και τα καταλανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο στα σημερινά τους φύλλα για διαιτησία-σκάνδαλο...
Η πρώτη φάση έλαβε χώρα στο 65' (με το σκορ στο 2-2), με τον Τσάμπι Αλόνσο να σταματάει σέντρα από τα αριστερά με το πόδι του αλλά στη συνέχεια να βρίσκει τη μπάλα και με το χέρι και τον διαιτητή (αλλά και τον αρμόδιο βοηθό του) να δείχνουν "παίζετε".
Η δεύτερη φάση η οποία προκάλεσε και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις συνέβη στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Στην τελευταία προσπάθεια της Μπέτις να ισοφαρίσει, ο Τζέφερσον Μοντέρο βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του Κασίγιας αλλά να φαίνεται πως σταματάει στο απλωμένο χέρι του Σέρχιο Ράμος.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν την εσχάτη των ποινών, ο Όσκοθ έκρινε πως δεν υπήρχε η παραμικρή παράβαση και το τέλος του αγώνα βρήκε τη Ρεάλ να παίρνει μία σπουδαία νίκη αλλά μέσα σε μoυρμούρα, γκρίνια και αμφισβήτηση.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και "τοποθετήσεις" μέσω... Twitter για να ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά.
"Μεγάλο ματς από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μπέτις και σπουδαίο στοπ από τον Σέρχιο Ράμος. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο καλός μου φίλος απέδειξε ότι είναι καλός αμυντικός αλλά και τερματοφύλακας", έγραψε στον λογαριασμό του ο άλλοτε άσος των "μερένγκες" Γκούτι, ενώ στη δική του σελίδα ο άσος της Μπαρσελόνα Ζεράρ Πικέ προτίμησε να γράψει: "…". sport24.gr