Ο ΠΑΣ είχε Σκόντα!

Μία νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για τη μάχη που δίνει για τη παραμονή πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα το μεσημέρι της Κυριακής. Η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε με 1-2 στη γήπεδο των Πηγαδίων της Σκόντα Ξάνθη και έθεσε γερές βάσεις για να πετύχει τον μεγάλο της στόχο. Έτσι ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έφτασε τους 28 βαθμούς όντας στην ενδέκατη θέση του σχετικού πίνακα.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους Ακρίτες που είχαν τον φλύαρο έλεγχο του αγώνα καθώς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Φώτη Κηπουρού. Αντίθετα, ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 στο 35ο λεπτό, με την επιλογή του Γεωργίου να "κρεμάσει" τον πορτιέρο Βιβιανί της Ξάνθης να αποδεικνύεται πέρα για πέρα λανθασμένη.
Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι "ανέβασαν" στροφές με αποτέλεσμα στο 58' ο Αργεντίνος Λεάντρο Μπεσέρα -που για ένα ακόμη ματς έκανε πολύ καλή εμφάνιση- να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά οι Γιαννιώτες ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να σκοράρουν ξανά, αυτή τη φορά με τον Βίλα στο 82ο λεπτό "κλειδώνοντας" μία πολύ μεγάλη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της Σκόντα ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με τον Βλαχοδήμο στο 88'.
Οι συνθέσεις:
Σκόντα Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (71' Νταρμπιόν), Μπέτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (64' Μάνταλος), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64' Βλαχοδήμος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (50' Ανδράλας), Πάντος, Κυριάκος (70' Τζάνης), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα (93' Γιάκος).
Το πρόγραμμα για τη συνέχεια: Εργοτέλης (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακός (εντός), ΟΦΗ (εκτός). (photo από gazzetta.gr)
Η βαθμολογία:
8. ΟΦΗ 33
9. Ξάνθη 29
10. Πανιώνιος 29
11. ΠΑΣ Γιάννινα 28
12. Λεβαδειακός 27
13. Εργοτέλης 26
14. Παναιτωλικός 25
15. Κέρκυρα 24
16. Δόξα Δράμας 15