«Λευκή» ισοπαλία στο Σαν Σίρο

Η Μπαρσελόνα ήταν ανώτερη και είχε την συντριπτική κατοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μίλαν στο Σαν Σίρο, μένοντας στο 0-0 με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου.
Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ροσονέρι», καθώς μόλις στο 3’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπόατενγκ από το σημείο του πέναλτι, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Πικέ και στην εξέλιξή της να βρίσκει τον Ρομπίνιο, ο οποίος από το ένα μέτρο, σούταρε άουτ! Η απάντηση της Μπαρσελόνα ήρθε στο 10' με σουτ του Μέσι που απέκρουσε με δυσκολία ο Αμπιάτι.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 στο 20', όταν ο Ιμπραΐμοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Βαλντέζ. Ο Σουηδός επιθετικός δεν πλάσαρε όπως έπρεπε και ο Ισπανός γκολκίπερ κράτησε το μηδέν για την εστία του. Στο 26' απάντησαν οι "μπλαουγκράνα" όταν οι Τσάβι και Μέσι άλλαξαν εντυπωσιακά την μπάλα με τον πρώτο να κάνει το σουτ και τον Αμπιάτι να λέει και πάλι «όχι».
Η Μπαρσελόνα ήταν ανώτερη, όμως δεν μπορούσε να πετύχει γκολ, ενώ η Μίλαν έψαχνε να κάνει τη ζημιά κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο και να απειλούν με τον Τέγιο να σουτάρει λίγο άουτ στο 74' και την κεφαλιά του Πουγιόλ στο 78', που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπιάτι. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 87' όταν ο Μέσι έκανε το σουτ με τον Αμπιάτι να είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος.
Οι Καταλανοί έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 16', όταν ο Σάντσες, βγήκε τετ-α-τετ με τον Αμπιάτι με τον γκολκίπερ της Μίλαν να τον ανατρέπει, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα.