"Πλουσιότερο" το μουσείο των Reds!

Η Liverpool απέκτησε τέσσερα από τα αναμνηστικά του παλιού της παίκτη, Tommy Smith, τα οποία δημοπρατήθηκαν στο Chester την προηγούμενη εβδομάδα. Ο σύλλογος του Merseyside κατάφερε να κάνει δικά της το μετάλλιο του νικητή του Κυπέλλου UEFA το 1973 και τρεις φανέλες που ο πρώην παίκτης της έκανε δικές του από αντιπάλους παίκτες σε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς της Liverpool στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, οι φανέλες των Rainer Bonhof, Jean-Michel Larque και ενός ποδοσφαιριστή της Barcelona, οι οποίες χρονολογούνται στη δεκαετία του 1970, θα κοσμούν το πλούσιο μουσείο της Liverpool στο ιστορικό γήπεδό της, το Anfield Road. Ο διευθυντής λοιπόν του μουσείου, Stephen Done, που στήριξε την ιδέα της αγοράς των αναμνηστικών αυτών εκθεμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Liverpoolfc.tv:
‘’Ο Tommy Smith είναι απλά ένας θρύλος. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1978, βρισκόταν στη Liverpool. Αρκεί απλώς μια ματιά στον κατάλογο των αναμνηστικών για να καταλάβουμε για τι μέγεθος μιλάμε. Επίσης, είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας, οπότε ήρθα σε επαφή άμεσα με τον Ian Ayre, τον εκτελεστικό μας διευθυντή και του είπα «Πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να το προσπαθήσουμε».
Στήριξε την ιδέα από την πρώτη στιγμή, καθώς όπως είπε «Ο τύπος είναι ένας απόλυτος θρύλος». Σκέφτηκα λοιπόν πως θα άξιζε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάποια σημαντικά κενά, αλλά και να ασχοληθούμε με τον Tommy Smith, το μεγάλο αυτό θρύλο της ομάδας’’.
englishfootball.gr