“Πέταξε” στα ημιτελικά η Μπάρσα

Στα ημιτελικά του Champions League προκρίθηκε για πέμπτη διαδοχική σεζόν η Μπαρσελόνα που κέρδισε στη Βαρκελώνη τη Μίλαν με 3-1. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει δύο τέρματα αμφότερα με πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ τη νίκη “σφράγισε” ο Ινιέστα.
Οι “μπλαουγκράνα” θέλησαν από την αρχή να μπουν σε θέση οδηγού και το έκαναν χάρη σε μια αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων που δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στα πόδια του Μέσι αλλά ο Αντονίνι του πήρε τα πόδια με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μέσι εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών στο 11΄ και η Μπαρσελόνα πήρε προβάδισμα. Με ψυχολογικό αβαντάζ η Μπάρσα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και την κατοχή, ωστόσο η Μίλαν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ιμπραΐμοβιτς βρήκε μέσα στην περιοχή τον Νοτσερίνο που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 στο 33΄. Έτσι ο αγώνας απέκτησε νέο ενδιαφέρον με τους Καταλανούς να ψάχνουν τους χώρους για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 41΄ και πάλι με πέναλτι, με τον Μέσι να εκτελεί και πάλι εύστοχα για το 2-1.
Η Μπαρτσελόνα πήρε τεράστιο προβάδισμα στο 53΄ όταν ο Ινιέστα έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από σουτ του Μέσι που κόντραρε και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1. Η Μίλαν έδειχνε αδύναμη να αντιδράσει και περισσότερες πιθανότητες είχαν οι γηπεδούχοι να σκοράρουν παρά οι φιλοξενούμενοι. Η Μπάρσα έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ στο 69΄ αλλά το σουτ του Αλκάνταρα κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε πλασέ του Αντριάνο στο 86΄.