Μαχητής και πάλι ο ΑΠΟΕΛ

Το ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο Champions League ολοκληρώθηκε με τον αγώνα στο Μπερναμπέου με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και το τελικό 5-2 αδικεί την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ο κυπριακός σύλλογος έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γεμάτος εμπειρίες και στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες παικτών και φιλάθλων ενώ μεγάλο κέρδος αποτελούν όλα εκείνοι οι έπαινοι που έλαβε από μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Κατόρθωσε μάλιστα όχι απλά να σκοράρει απέναντι στη Ρεάλ αλλά πλησίασε και στην ισοφάριση, αλλά φυσιολογικά “λύγισε”.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ανωτερότητα των Μαδριλένων ήταν δεδομένη και έγινε εμφανής μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό, καθώς πίεσε τον ΑΠΟΕΛ. Εν τέλει πήρε το προβάδισμα στο 26΄ με κοντινό πλασέ του Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα από πάσα του Μαρσέλο. 10 λεπτά αργότερα ο Κακά με υπέροχο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 41΄ ο ίδιος είχε και δοκάρι με τον ίδιο τρόπο.
Το δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να προσπαθεί ψάχνοντας τουλάχιστον το γκολ της τιμής, αλλά κατάφερε κάτι παραπάνω. Αρχικά μείωσε στο 67΄ με ωραίο πλασέ του Μαντούκα έπειτα από πάσα του Αΐλτον. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κασίγιας απέκρουσε το πλασέ του Χαραλαμπίδη αποσοβώντας το 2-2, και φαίνεται πως το γκολ και η φάση αφύπνισαν τους γηπεδούχους. Στο 76΄ ο Ρονάλντο με τρομερό φάουλ και λάθος αντίδραση του Πάρντο έγραψε το 3-1, για να ακολουθήσει ο Καγεχόν στο 80΄ που με προσωπική ενέργεια ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμπιόλ ανέτρεψε τον Αντόρνο και ο Σολάρι έγραψε το 4-2, για να κλείσει το σκορ ο Ντι Μαρία που με σκάψιμο σκόραρε για πέμπτη φορά για λογαριασμό της Ρεάλ.