Serie A: Γκέλα η Μίλαν, πρωτιά η Γιουβέντους

Στην κορυφή της Serie A σκαρφάλωσε η Γιουβέντους, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το στραβοπάτημα της Μίλαν με τη Φιορεντίνα. Οι «ροσονέρι» έμειναν μακριά από τις νίκες για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, γνωρίζοντας μάλιστα αυτή τη φορά και την ήττα, καταφέροντας έτσι να πετάξουν στα σκουπίδια μια διαφορά πέντε βαθμών που είχαν εξασφαλίσει μέχρι και πριν δυο εβδομάδες.
Η Φιορεντίνα με σπουδαία εμφάνιση μέσα στο Σαν Σίρο κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα της Μίλαν (πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς στο 31'), ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Γιόβετις στο 47', για να έρθει ο Αμάουρι να πετυχαίνει το νικητήριό της τέρμα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90'.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, το γεγονός της επιστροφής του Αντόνιο Κασάνο, έστω και ως αλλαγή, πέντε μήνες μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχε και την εγχείριση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη.
Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα από το Μίλαν-Φιορεντίνα, αφού το δικό της παιχνίδι ξεκινούσε περίπου μια ώρα αργότερα, η Γιουβέντους τα έδωσε όλα στο Παλέρμο και μπόρεσε να αποδράσει με το διπλό (0-2). Ο Μπονούτσι στο 56' και ο Κουαλιαρέλα έξι λεπτά αργότερα σκόραραν τα γκολ, που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Τορίνο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ