ΠΑΣ Γιάννινα Super League 2012-2013!!!

Τη παραμονή του και τυπικά στη Super League εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη μεγάλη νίκη που πήρε το απόγευμα της Κυριακής με 2-1 επί της ΑΕΚ! Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" πήρε με το σπαθί του μία ακόμη πολύ σημαντική νίκη και έδειξε ότι άξιζε να μείνει στη κατηγορία! Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας, στις τελευταίες 10 αγωνιστικές πήρε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και γνώρισε την ήττα 2 φορές, γεγονός που μετουσιώνεται σε 20 βαθμούς από το μέγιστο των 30! Αναμφίβολα μια αξιοζήλευτη επίδοση και μία αντεπίθεση που ξεκίνησε την 19η αγωνιστική ημέρα με τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΣ επέδειξε αγωνιστική σταθερότητα όλο αυτό τον καιρό, ήταν πειθαρχημένος έχοντας αυτοπεποίθηση, έργα βέβαια Αναστασιάδη του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική. Σε όλη αυτή τη πορεία, όπως πολύ σωστά δήλωσε ο Μακεδόνας τεχνικός, στην ομάδα έμειναν όσοι ήθελαν να τη σώσουν, παρότι κάποιοι στα δύσκολα εγκατέλειψαν το καράβι.
Για την ιστορία, ο ΠΑΣ σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, δείχνοντας ότι ήξερε τι θέλει και πως να το πετύχει. Ο Μπεσέρα στο 58' με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0 και ο Βάντερσον με αυτογκόλ έκανε το 1-1 στο 81'. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο ο κόσμος στήριξε τον Βραζιλιάνο και την ομάδα και έτσι δεν χάλασε η ψυχολογία. Το τελικό 2-1 έκανε ο Κυριάκος στο 84' με μια πάρα πολύ όμορφη ενέργεια. (photo από gazzetta.gr)
Οι συνθεσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Ζαμπρέλα (Τζάνης 73'), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κυριάκος, Μπεσέρα (Ντάσιος 88'), Βίλα (Γιάκος 90+).
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές (Κάρλος 67'), Λεονάρντο, Μπέλεκ, Κλωναρίδης, Λαγός (Φούντας 57'), Μπουγαΐδης, Βάργκας, Καράμπελας, Γεωργέας.