Μπερλουσκόνι: «Μίλαν όπως Μπαρσελόνα»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τελικά αποφάσισε να στείλει το μήνυμά του στους οπαδούς της Μίλαν μέσω του Milan Channel σχετικά με την επόμενη μέρα και τη νέα πολιτική του συλλόγου, που θα μοιάζει πολύ με αυτή, που ακολουθεί η Μπαρσελόνα.
«Πιστεύω ότι η τωρινή Μίλαν, αντίθετα με αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι, είναι δυνατή με πέντε σούπερ-πρωταθλητές στην επίθεση, που καμία άλλη ιταλιική ομάδα δεν μπορεί να κοντράρει. Αισθανόμαστε πολύ δυνατοί και είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε πρωταγωνιστές στην Σέριε Α. Έχω πίστη στην ομάδα ότι θα κάνει καλή σεζόν. Η οικονομική κατάσταση δεν μας επιτρέπει να έχουμε παίκτες με υψηλά συμβόλαια, όπως εκείνους που παίρναμε τα προηγούμενα χρόνια. Η Μίλαν δεν το αντέχει αυτό, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα παρατάμε και δεν στοχεύουμε στη νίκη.
Σημαίνει ότι πρέπει να εξελίξουμε ένα δυνατό σύστημα ακαδημιών και ένα δίκτυο σκάουτινγκ, που θα καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη. Η Μπαρσελόνα το έκανε και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι, ώστε να φτιάξουμε μία δυνατή Μίλαν. Η δική μου Μίλαν ξεκίνησε έτσι με τον Αρίγκο Σάκι. Λέω στους οπαδούς να μείνουν ήρεμοι. Υπάρχει η πιθανότητα να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, ακόμη και σε μία κλίμακα, στην οποία δεν μπορούμε να ξοδεύουμε τρελά ποσά. Δεν πρέπει να φοβούνται την αλλαγή, όμως πρέπει να έχουν υπομονή. Θα πάρει περισσότερο από μία σεζόν.
Έχουμε πει αντίο σε 11 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Αντρέα Πίρλο για οικονομικούς λόγους. Ήταν αδύνατον για εμάς να απορρίψουμε την πρόταση της Παρί ΣΖ για τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Τιάγκο Σίλβα. Μας έσωσε από πολλά χρήματα για μεταγραφές και μισθούς, κάτι που σημαίνει ότι οικονομικά είμαστε ασφαλείς για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Δεν είχαμε σκοπό να πουλήσουμε αρχικά και είπαμε όχι, όμως ο Λεονάρντο επέμεινε. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε το FFP. Έπρεπε να δεχθούμε με βαριά καρδιά. Είμαι πεπεισμένος ότι δε θα μας λείψει ο Ίμπρα στην επίθεση. Πίσω, έχουμε τον Ατσέρμπι, στον οποίο πιστεύουμε, ενώ η αγορά είναι ακόμη ανοιχτή. Χρειαζόμαστε ενίσχυση μόνο στην άμυνα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μπερλουσκόνι.
Στη συνέχεια ο Ιταλός αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν την Μίλαν να κινείται για την απόκτηση του Κακά από την Ρεάλ, ενώ τέλος τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε ξένες επενδύσεις στον σύλλογο. «Δεν έχω μιλήσει με τον Γκαλιάνι για τον Κακά. Είναι πάντα στις καρδιές μας ως άνθρωπος και ως παίκτης. Δεν πρόκειται να απορρίψω την πιθανότητα να τον πάρουμε, όμως θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρα την κατάσταση. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για ξένες επενδύσεις. Ό,τι είναι καλό για την Μίλαν, θα εκτιμηθεί. Η Μίλαν είναι ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους συλλόγους στον πλανήτη και είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί όλους του τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο».