Αποκλείστηκαν Ατρόμητος, ΠΑΟΚ

Πάλεψε αλλά έμεινε εκτός ο Ατρόμητος
Μετά τον ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έμεινε εκτός ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ηττήθηκε από τη Νιουκάστλ με 1-0 στη ρεβάνς του Σεντ Τζέιμς Παρκ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό της κι αποχαιρέτησε με «ψηλά το κεφάλι» τη διοργάνωση. Το 1-1 της περασμένης Πέμπτης στάθηκε αρκετό για την αγγλική ομάδα, η οποία κατάφερε να σκοράρει και με το γκολ αυτό να συνεχίσει στη διοργάνωση.
Καλύτερη ήταν η Νιουκάστλ στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ με την καταπληκτική ευκαιρία του Σουμπίνιο στο 25΄, ενώ στο 43΄ δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βραζιλιάνου μέσου από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Κρουλ.
«Χρυσή» αλλαγή για τους γηπεδούχους αποδείχθηκε ο Σλοβένος, Βούτσκιτς, ο οποίος 10 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (μπήκε στο 11΄) άνοιξε το σκορ για τους «ανθρακωρύχους» με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία, στο 31΄ για να κάνει το 2-0, με τον Ιγκλέσιας να ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Δημούτσο στο 79΄ για να στείλει το ματς στην παράταση και τελικά αποκλείστηκε με «ψηλά το κεφάλι».
Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από τη Ραπίντ
Εκτός Ευρώπης έμεινε ο ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη νίκη του επί της Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα (2-1). Οι Αυστριακοί επικράτησαν 3-0 στη ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης.
Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του ματς, πίεσαν το «Δικέφαλο», πέτυχαν ένα γκολ, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις. Μετά το πρώτο 15λεπτο το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη ισορρόπησε το ματς και για πεντάλεπτο άσκησε πίεση στην εστία των Αυστριακών. Ο Αθανασιάδης αρχικά και ο Ρομπέρ στη συνέχεια δεν κατάφεραν να σκοράρουν, γεγονός που στοίχισε σημαντικά στο «Δικέφαλο» στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Όπως και πριν από επτά βράδια στην Τούμπα, ο Ντένι Άλαρ «χτύπησε» ξανά στο 31ό λεπτό και με το 1-0 έδωσε σκορ πρόκρισης στη Ραπίντ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Αυστριακοί έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Μπόιντ και παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας το γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα, στις καθυστερήσεις ο Χόφμαν έκανε το 3-0 στην άδεια εστία, καθώς ο Γλύκος είχε προωθηθεί.
Ναυτεμπορική