Η Celtic επέστρεψε εκεί που της αξίζει

Του Μάνου Κασσωτάκη από το englishfootball.gr
Το αναμενόμενο έγινε και η Celtic σφράγισε το εισιτήριό της για τους ομίλους του Champions League. Oι Bhoys είχαν επικρατήσει 2-0 στη Σουηδία και χωρίς να δυσκολευθούν νίκησαν ξανά τη Helsinborg για να προκριθούν στους ομίλους του Champions League μετά από 4 χρόνια.
Οι Κέλτες στάθηκαν τυχεροί καθώς άνοιξαν το σκορ από ελεγχόμενη θέση offside- στο ημίωρο.
Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων κι επηρέασε αρκετά του φιλοξενούμενους που είχαν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο έργο, μετά την ήττα τους στη Σουηδία. Ο Victor Wanyama διαμόρφωσε στο 88’ το τελικό 2-0 σφραγίζοντας τη νίκη των Bhoys.
Ο Neil Lennon παρέταξε μια αρκετά επιθετική σύνθεση, με το Γιώργος Σαμαρά και το James Forrest στα άκρα να βοηθούν το Gary Hooper που ήταν στην κορυφή της επίθεσης έχοντας πίσω του τον Kris Commons.
Ο αρχηγός Scott Brown ξεπέρασε τον τραυματισμό του όχι όμως και ο Beram Kayal που ήταν εκτός αποστολής, με το Νορβηγό κεντρικό αμυντικό Tomas Rogne να είναι στον πάγκο.
Ο πρώην παίκτης των Rangers, Alejandro Bedoya, ήταν στο βασικό σχήμα των Σουηδών, ενώ υπήρξε και μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με το Loret Sadiku να δίνει τη θέση του στον Joseph Baffo. Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ.