Μισό Emirates έχει βγάλει η Άρσεναλ από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών

Εδώ και επτά χρόνια η Άρσεναλ έχει μετακομίσει στο νέο της γήπεδο που ονομάζεται "Emirates Stadium", με το κόστος κατασκευής του να αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ, ενώ ολόκληρο το πρότζεκτ (μαζί με τους τριγύρω χώρους), φτάνει τα 500 εκ. ευρώ.
Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο ποσό για να καλυφθεί χρειάζονται "θυσίες" με την Άρσεναλ να έχει κάνει ήδη αρκετές, αφού αγνοεί κάποιον τίτλο εδώ και... επτά χρόνια! Το ποσό μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό και να δικαιολογεί εν μέρει τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια, όμως πρέπει να υπολογίσουμε και τα έσοδα της ομάδας από τις χορηγίες, τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των χώρων γύρω από το γήπεδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ονομασία του γηπέδου σε Emirates Stadium. Η διοίκηση του συλλόγου εξασφάλισε 130 εκ. ευρώ για 15 χρόνια (από το 2006 δηλαδή) από τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, βγάζοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του έργου μόνο από τη... βιτρίνα.
Πόσα χρήματα όμως έχει βάλει στα ταμεία της η Άρσεναλ από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών αυτά τα επτά χρόνια; Το σύνολο αγγίζει και ξεπερνά για λίγο τα 271 εκ. ευρώ. Πολλά από αυτά επενδύθηκαν σε παίκτες, όμως το μεγαλύτερο ποσό πήγε στην κατασκευή του γηπέδου.
Τα νούμερα λοιπόν δείχνουν πως οι φίλοι των "κανονιέρηδων" δικαιολογημένα φωνάζουν για τις πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, αφού η καραμέλα του γηπέδου έχει πάψει να υφίσταται. sport24.gr