Το βραβείο «Onze d' Or» στον Μέσι

Για 3η σερί χρονιά ο Λιονέλ Μέσι κατάκτησε του βραβείο «Onze d' Or» του γαλλικού περιοδικού «Onze Mondial», αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ρανταμέλ Φαλκάο!
Ο άσος της Μπαρσελόνα ισοφάρισε το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί και του Ζινεντίν Ζιντάν, οι οποίοι έχουν πάρει επίσης τρεις φορές το συγκεκριμένο βραβείο…
Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ συγκέντρωσε το 47,45% των συνολικών ψήφων, με τον Πορτογάλο της Ρεάλ Μαδρίτης να έρχεται 2ος στις προτιμήσεις με 27,95% και τον Κολομβιανό στράικερ της Ατλέτικος Μαδρίτης 3ος με 6,1%. Ακολούθησαν οι Καρίμ Μπενζεμά (2,24%), Τσάβι (1,38%) και Μεσούτ Οζίλ (1,38%).
Να θυμίσουμε πως αυτό το βραβείο δίνεται από το 1976 και 3 κατακτήσεις έχουν καταγράψει μόνο οι δυο πρώην διεθνείς Γάλλοι παίκτες. Ο πρόεδρος της UEFA γεύτηκε τη χαρά της συγκεκριμένης διάκρισης συνεχόμενες, από το 1983 μέχρι το 1985). Ο Μέσι κέρδισε το βραβείο το 2009, το 2011 και το 2012. Το 2010 δεν δόθηκε σε κανένα παίκτη, λόγω μετάθεσης της ημερομηνίας απονομής από Δεκέμβριο σε Σεπτέμβριο.
Η επιτροπή των υποψηφιοτήτων επέλεξε τον Μέσι, προσμετρώντας τις επίσημες παρουσίες του με τη Μπαρσελόνα, αλλά και την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Να θυμίσουμε ότι ο Αργεντίνος άσος πέρυσι σε 69 παιχνίδια σημείωσε 82 γκολ! Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα είχε έντεκα υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο βραβείο (Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάνι, Ινιέστα, Φάμπρεγας, Σάντζες, Μέσι…) pamesports.gr