Έτοιμο σε λίγες ημέρες το νέο Μουσείο της Εθνικής (photos)!

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκο Φλέκκα και... αντλήσαμε όλες τις πληροφορίες για τη νέα προσπάθεια!
Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο Μουσείο Εθνικής ομάδας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Σχεδόν έτοιμο είναι το νέο Μουσείο της Εθνικής μας ομάδας το οποίο δημιουργεί ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος», ο 12ος παίκτης της, στα Χανιά. Μία πρωτοποριακή προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, ένα Μουσείο το οποίο κανένας άλλος δεν πήρε τη πρωτοβουλία στο παρελθόν να δημιουργήσει. Ο «Γαλανόλευκος Φάρος», με αγνή και ανεπιτήδευτη αγάπη για την Εθνική μας, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της οπουδήποτε και αν αγωνίζεται. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, Νίκο Φλέκκα, εδώ και πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του το 2004, συλλέγει οτιδήποτε έχει σχέση με την Εθνική μας ομάδα. Φυσικά, με την αμέριστη συμπαράσταση των διεθνών μας που έχουν αγκαλιάσει από τη πρώτη στιγμή αυτή τη προσπάθεια και δίνουν συνεχώς αντικείμενα και φανέλες της Εθνικής τόσο του σήμερα, όσο και από παλαιότερες εποχές. Έτσι, πέρυσι δημιούργησε τον... πρόδρομο του σημερινού Μουσείου στα Χανιά. Ένα αρχικό Μουσείο, το οποίο στεγάστηκε σε ένα χώρο στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ο οποίος πλέον αποδείχθηκε μικρός για να φιλοξενήσει αυτή τη τεράστια συλλογή εκθεμάτων. Ξεκίνησε με κάποιες φανέλες και συνεχίστηκε με μπάλες από τους σημαντικότερους αγώνες της Εθνικής μας, εισιτήρια, λάβαρα, αντικείμενα αγώνων, τύμπανα, μέχρι και το ακριβές αντίγραφο του τροπαίου που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Euro της Πορτογαλίας. Ένας πραγματικός θησαυρός δηλαδή! Μια προσπάθεια η οποία πλέον έχει γιγαντωθεί (μετά και τη μεταφορά του για λίγες ημέρες στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα, το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει), η συλλογή εκθεμάτων είναι πλέον τεράστια και η μεταφορά σε ένα νέο χώρο, αρκετά μεγαλύτερο και η δημιουργία του από την αρχή ήταν επιβεβλημένη.
Το Campion.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκο Φλέκκα, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση για Ρίγα όπου θα είναι πάλι στο πλευρό της Εθνικής μας με 50 μέλη, για να μάθει και να σας παρουσιάσει όλες τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας.
Μας είπε ότι ο νέος χώρος του Μουσείου είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον προηγούμενο για να μπορεί να φιλοξενεί τα αναρίθμητα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί και καλύπτουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας της Εθνικής μας. Είναι πλέον ένας μόνιμος χώρος και έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο από τον Δήμο Χανίων. Για όσους θέλουν να το επισκεφθούν βρίσκεται στην οδό Τσουδερών 40, επίσης στο παλιό λιμάνι της πόλης. Φυσικά η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, το Μουσείο είναι πλέον έτοιμο σε ένα βαθμό γύρω στο 70%, δηλαδή είναι θέμα λίγων ημερών να ανοίξει και επίσημα τις πύλες του στους επισκέπτες. Δεν παραλείπει βεβαίως να μας πει ότι σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία του νέου Μουσείου έπαιξε ο Δήμαρχος Χανιών, Μανώλης Σκουλάκης καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λειψάκης και Κώστα Πρωτοπαπαδάκης, τους οποίους ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ευχαριστεί θερμά.
Τώρα αριθμεί πάνω από 300 εκθέματα και στόχος του Συλλόγου, όπως μας δήλωσε, είναι να μεγαλώνει συνεχώς και να φιλοξενεί συνεχώς περισσότερα. Όσο για τον επόμενο σταθμό στον οποίο θα μεταφερθεί, μετά την επίσκεψη που έγινε στην Αθήνα, είναι να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουν την ευκαιρία οι φίλαθλοι από όλη τη Μακεδονία να δούνε τα εκθέματα από κοντά. Και έπεται η υπόλοιπη Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σχολεία επισκέπτονται το Μουσείο. Ελπίζουμε αυτά τα παιδιά, να "ποτιστούν" με αθλητική παιδεία, που τόσο πολύ λείπει από τη πατρίδα μας.
Ανάμεσα στα εκθέματα είναι η φανέλα που θα φορούσε ο Αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, στο ματς με τη Γερμανία στο περασμένο Euro, η φανέλα του Σηφάκη με τη Ρωσία, αλλά και άλλες από αυτή τη διοργάνωση. Επίσης υπάρχει η φανέλα του Μαχλά από το Μουντιάλ του 1994, του Δαμανάκη από το Κύπελλο Εθνών του 1980, του Ζαγοράκη από το ματς με τη Γαλλία το 2004 και από ματς του 1996 με τη Πορτογαλία, του Αποστολάκη από ματς του 1987 επίσης με τη Πορτογαλία, μπάλα από το Ελλάδα-Νιγηρία από το Μουντιάλ 2010, και πολλές ακόμη φανέλες από το Euro 2004, το Euro 2008, το Euro 2012, το Μουντιάλ 2010 και από προκριματικά αυτών των διοργανώσεων.
Ποδαρικό στο Μουσείο έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής μας, επισκέφθηκε τα Χανιά για να παρουσιάσει το βιβλίο του και φυσικά δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί στο νέο Μουσείο της «Γαλανόλευκης» δίνοντας κι αυτός μία δική του φανέλα από το αλησμόνητο Euro 2004.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκο Φλέκκα, στο τηλέφωνο 6974331691 αλλά και στο e-mail: info@galanolefkosfaros.gr.
Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση: