Τρέλανε κόσμο η Arsenal!

Του Χρήστου Δημόπουλου από το englishfootball.gr
Από έναν θεσμό όπως το Capital One Cup, που οι εκπλήξεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, πολλά αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά το σημερινό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Αrsenal, σε μια αναμέτρηση που είχε κυριολεκτικά μια ντουζίνα γκολ, επικράτησε στην παράταση με 5-7 της Reading, με τους μεν Royals να πετυχαίνουν 3 γκολ σε οχτώ μόλις λεπτά (και 4 συνολικά σε ένα ημίχρονο), ενώ τους Gunners να ανεβάζουν στροφές και να φέρνουν τούμπα το ματς σε δεύτερο ημίχρονο και παράταση.
Καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι (πέτυχαν 4 γκολ!), μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Madejski Stadium με σκοπό να κερδίσουν και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει, αν οι αντίπαλοί τους δεν έκαναν την ανατροπή της χρονιάς στην Αγγλία και όχι μόνο!
Ανεμικοί αρχικά οι Gunners, πήραν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη και κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν, αλλά και τελικά να πάρουν το ματς στην παράταση με τα δύο τέρματα του Chamakh και το ένα του Walcott (που είχε προηγουμένως μειώσει και σε 4-1 με τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, βάζοντας ουσιαστικά ξανά στο παιχνίδι τους ''κανονιέρηδες'').
Aπογοητευμένοι και σαστησμένοι οι παίκτες του Βrian McDermott, έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση!
Α' ημίχρονο
Εμφανώς καλύτερα ξεκίνησαν το ματς οι γηπεδούχοι, που είχαν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο από τους Gunners. Οι Royals, θα ευτυχήσουν αυτή την υπεροχή τους να την μετουσιώσουν σε γκολ, με τον Roberts να νικάει τον Martinez στο 12ο της συνάντησης, έπειτα από ωραία προσπάθεια των Hunt και Robson-Kanu από τα αριστερά.
Ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Reading όμως, δεν θα περίμενε τη συνέχεια που ακολούθησε για τους Royals. Πρώτα στο 18', ο Koscielny θα στείλει -άθελά του- τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δύο λεπτά μετά (20'), ο Leigertwood θα κάνει τρία τα τέρματα των γηπεδούχων με κοντινό πλασέ , ενώ το κερασάκι στην τούρτα θα βάλει ο Hunt με ωραία προβολή, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας του.
Σαστησμένη η Arsenal, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι περισσότερες προσπάθειές της έπεφταν στο κενό. Ωστόσο, να μειώσει το σκορ σε 4-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου(45+2) κατάφερε ο Walcott, με όμορφο τελείωμα έπειτα από ασσίστ του Arshavin.
B' ημίχρονο
Καλύτερα μπήκαν στην επανάληψη οι Gunners, που προσπάθησαν να καλύψουν τη διαφορά των τριών εις βάρος τους τερμάτων και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Νωρίς σχετικά (συγκεκριμένα στο 64'), ο Giroud θα ξεκινήσει την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όταν θα μειώσει με κεφαλιά για την ομάδα του έπειτα από κόρνερ.
Αντεπίθεσης συνέχεια για τους ''κανονιέρηδες'', που θα μειώσουν κι άλλο (4-3) στο 89', με τον Koscielny να στέλνει αυτή τη φορά στα σωστά δίχτυα τη μπάλα, με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή. Φωτιά στο ματς θα βάλει ο Jenkinson στο 96', όταν θα ισοφαρίσει για τους Gunners, στέλνοντας παράλληλα το ματς στην παράταση, εκεί όπου η Arsenal είχε -αναμφίβολα- την ψυχολογία με το μέρος της.
Παράταση
Tην ολική ανατροπή, θα ολοκληρώσουν για την ομάδα του Wenger, οι Walcott και Chamakh στην παράταση, όπου με ένα γκολ ο πρώτος (121') και δύο ο δεύτερος (103', 123'), θα σφραγίσουν τη σπουδαία πρόκριση για τους Gunners. Είχε μειώσει προσωρινά για την Reading (σε 5-5), ο Pogrebnyak στο 116'.