Barcelona-Celtic (preview)

Του Μάνου Κασσωτάκη από το englishfootball.gr
Η Celtic του Neil Lennon μετρά μόνο νίκες φέτος εκτός έδρας στο Champions League (στους προκριματικούς γύρους αλλά και στον όμιλο), όμως αυτή τη φορά είναι το απόλυτο outsider, μιας και αντιμετωπίζει στο Nou Camp την πανίσχυρη Barcelona.
Οι Bhoys δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, οδηγούν με άνεση την κούρσα στην SPL και προέρχονται από 6 συνεχόμενες νίκες φτάνοντας τα 7 ματς χωρίς ήττα. Στην Ευρώπη η Celtic είναι αήττητη φέτος κι βρίσκεται στη 2η θέση του 7ου ομίλου με 4 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Barcelona.
Mε τη Benfica να ακολουθεί με ένα βαθμό και τη Spartak Moscow χωρίς βαθμούς, ο Neil Lennon γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει προβάδισμα -αν μη τι άλλο- για τη 2η θέση που θα της δώσει την πρόκριση στους “16” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Απόψε πάντως δίνει το δυσκολότερο παιχνίδι -μέχρι τώρα τουλάχιστον- αν και δεν υπάρχει άγχος μιας και είναι μία από τις σπάνιες φορές που η Celtic είναι το απόλυτο outsider σε μια αναμέτρηση.
Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός πήρε μαζί του και την τετράδα που δεν αγωνίστηκε στο επιβλητικό 5-0 του Σαββάτου επί της St Mirren. Πρόκειται για τον αρχηγό Scott Brown, το James Forrest, το Γιώργο Σαμαρά και τον Kris Commons τους οποίους υπολογίζει πολύ στην αποψινή αναμέτρηση.
Στην αποστολή βρίσκονται και οι αμυντικοί Adam Matthews και Kelvin Wilson που τραυματίσθηκαν στο ματς του Σαββάτου, δείχνουν όμως ότι έχουν αναρρώσει. Οι Dylan McGeouch και Lassad Nouioui είναι όμως ακόμα τραυματίες και -αναπόφευκτα- εκτός αποστολής.
Η Barcelona δείχνει ασταμάτητη, οδηγεί την κούρσα όχι μόνο στον όμιλο αλλά και στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Οι Καταλανοί έρχονται από το εκπληκτικό 5-4 επί της Deportivo La Coruna το Σάββατο, σε ένα ματς στο οποίο ο Lionel Messi έκανε το 21ο πρώτο του hat-trick με τη φανέλα της Barca.
O Neil Lennon και ο βοηθός του, Johan Mjallby ήταν στην εξέδρα του Riazor κι όπως αναμενόταν εντυπωσιάστηκαν από τον Αργεντινό superstar, με το Σουηδό να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Είναι φανταστικός. Δε ξέρω πως μπορείς να τον σταματήσεις, όμως δε θα επικεντρωθούμε στο Messi, υπάρχουν άλλοι 9 παίκτες που παίζουν ποδόσφαιρο”.
Η Barcelona πάντως δεν θα έχει στη διάθεσή της το μέσο Sergio Busquets που είναι τιμωρημένος, ενώ ο αρχηγός Carles Puyol και ο ακραίος μπακ, Dani Alves ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ο κεντρικός αμυντικός Gerard Pique είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού κι ίσως καλύψουν τη θέση του ο μέσος Alex Song με το Javier Mascherano, με τον τελευταίο να έχει αποβληθεί στο Σαββατιάτικο ματς με τη La Coruna.
Σύμφωνα πάντως με τον τεχνικό των Καταλανών, Tito Vilanova, οι Carles Puyol, Gerard Piqué και Daniel Alves δεν θα αγωνισθούν στο αποψινό παιχνίδι. Οι Thiago Alcántara, Isaac Cuenca, Marc Muniesa και Eric Abidal είναι καιρό τώρα εκτός μάχης και -φυσικά- εκτός αποστολής.
Το αποψινό παιχνίδι είναι το πέμπτο που δίνει στο Nou Camp η Celtic που έχει γνωρίσει δύο ήττες, ενώ έχει φέρει και δύο ισοπαλίες. Ότι κι αν γίνει απόψε η πρόκριση θα κριθεί αλλού για τους Bhoys, με την έλλειψη άγχους και την καλή ψυχολογία να είναι οι σύμμαχοι τους απέναντι στην κορυφαία -για πολλούς- ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.