Μετρώντας αντίστροφα από τη Σλοβακία, για τον αγώνα «τελικό»!

Από τον Δημήτρη Κωτσέλη (Γαλανόλευκος Φάρος)
Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» είναι στη Μπρατισλάβα και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων φιλάθλων ετοιμάζεται για την σπουδαία αναμέτρηση της Εθνικής στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Οι βόλτες στη Βιέννη συνεχίστηκαν για τους Έλληνες εκδρομείς και την δεύτερη ημέρα της άφιξής τους, και πλέον όσο η ώρα πλησιάζει για τον αγώνα με τη Σλοβακία η προσοχή όλων στρέφεται στο κρίσιμο ματς.
Μόλις δύο εικοσιτετράωρα απομένουν για την καθοριστική κόντρα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα. Ο αγώνας αυτός αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ομίλου αλλά και την πορεία της Εθνικής μας, στην προσπάθειά της να βρεθεί σε δύο καλοκαίρια από τώρα στα γήπεδα της Βραζιλίας ανάμεσα στις 32 καλύτερες χώρες της υφηλίου. Με την υποστήριξη, όπως πάντα, των Ελλήνων φιλάθλων, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα παλέψει για να πάρει το «διπλό» σε ένα ματς που θυμίζει… τελικό με στόχο να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να μετατρέψει στην ουσία την κούρσα της πρωτιάς από μάχη των τριών, σε κόντρα για δύο!
Και λέμε για δύο, μια και η Βοσνία μετά και την ισοπαλία που απέσπασε μέσα στο Φάληρο από την «γαλανόλευκη» αποδεικνύει πως σε μία ακόμα προκριματική φάση των τελευταίων ετών  θα το φτάσει μέχρι τέλους. Και μια και για την ώρα έχουμε και τη Σλοβακία ως… τρίτο μέλος της παρέας των διεκδικητών της πρόκρισης, η Ελλάδα θα έχει μία εξαιρετική ευκαιρία νικώντας μέσα στη Μπρατισλάβα να… καθαρίσει τους Σλοβάκους αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα σε ότι αφορά την κατάληψη τουλάχιστον της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Σλοβακία δεν είναι αμελητέα ως ομάδα, ενώ έκανε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και αξιοπρόσεκτη πορεία. Από την άλλη, αυτές τις ομάδες, η Εθνική έχει αποδείξει πως της «έχει». Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως είμαστε Νο10 στον κόσμο αυτή τη στιγμή…
Η αναμέτρηση θα γίνει σε ένα στάδιο χτισμένο τη δεκαετία του ’60 (φωτογραφία), στο οποίο αγωνίζεται πλέον η τοπική Σλόβαν, ενώ στα δύο πρώτα εντός έδρας ματς της Σλοβακίας στα προκριματικά του Μουντιάλ (με Λιχτενστάιν και Λετονία) ο κόσμος στις κερκίδες έφτανε μετά βίας τις 4.000. Πλέον, στο επικείμενο ματς κόντρα στη «γαλανόλευκη», οι Έλληνες από μόνοι τους θα φτάσουν τους χίλιους. Κι αυτό, διότι πέρα από την παρουσία του «Γαλανόλευκου Φάρου», στο στάδιο θα βρεθούν και αρκετές εκατοντάδες φοιτητών από την Ελλάδα που σπουδάζουν στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Επιπλέον, στην ελληνική κερκίδα τα τρία τύμπανα και η τρομπέτα θα δίνουν παλμό στα τραγούδια και τις φωνές ενώ ξεχωριστή ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει και η μεγάλη γαλανόλευκη σημαία που θα απλωθεί. Έτσι, οι διεθνείς μας θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη των φίλων της Εθνικής και όλοι εύχονται, με τη λήξη του αγώνα, παίκτες, προπονητικό τιμ και φίλαθλοι να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο «διπλό».