Πεταμένοι βαθμοί

Η Εθνική μας ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Βοσνία στο ντέρμπι του ομίλου μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπιασε την απόδοση εκείνη ώστε να κερδίσει άνετα τον αγώνα, αντίθετα αυτός ήταν αρκετά ισορροπημένος. Όμως, εμείς είχαμε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες και ειδικά με τον Φάνη Γκέκα που αστόχησε σε άδειο τέρμα. Όμως, αν θέλουμε να δούμε την καλή πλευρά του ισόπαλου αποτελέσματος, δεν επιτρέψαμε στη Βοσνία να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία και είμαστε ισόβαθμοι με επτά βαθμούς. Την Τρίτη (16/10) η Ελλάδα φιλοξενείται από την Σλοβακία όπου στόχος είναι η νίκη ώστε να παραμείνουμε φαβορί και να μην τους βάλουμε στο κόλπο της πρόκρισης.
Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο καλό ρυθμό, ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν αρκετές και σημαντικές στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Φάνης Γκέκας έχασε το... άχαστο, όταν μετά από μπαλιά του Σαμαρά ο επιθετικός της Λεβάντε πλάσαρε στο κενό τέρμα με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Εν συνεχεία η Βοσνία έδειξε τις επιθετικές αρετές της καθώς έγινε επικίνδυνη. Στο 24΄ έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν, ο Μισίμοβιτς έπιασε σουτ που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μανιάτης. Στο 33΄ η Εθνική είχε νέο δοκάρι σε σουτ του Τοροσίδη, ενώ στο 41΄ ο Καρνέζης απέκρουσε εξαιρετικά το καλό σουτ του Λούλιτς.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν ήταν καλό με τους Βόσνιους να ελέγχουν το ρυθμό μετά το 60ό λεπτό και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναγκαστική αλλαγή του Στέλιου Μαλεζά (η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για θλάση), καθώς οι ανακατατάξεις στην ομάδα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τη μέτρια εικόνα μας, στο 78΄ η Εθνική μας έχασε τρομερή ευκαιρία όταν ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Φορτούνη όμως το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ απέκρουσε με τα πόδια ο Μπέγκοβιτς. Στο χρόνο που απέμενε δε δημιουργήθηκε κάποια καλή φάση με τις ομάδες να είναι ευχαριστημένες από τη μοιρασιά.
Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου:
Σλοβακία-Λετονία 2-1
Λιχτενστάιν-Λιθουανία 0-2
Βαθμολογία:
Βοσνία 7
Σλοβακία 7
Ελλάδα 7
Λιθουανία 4
Λετονία 0
Λιχτενστάιν 0