Με 4άρα στο +11 και... "άντε γειά"!

Μέσι και Ινιέστα έκρυψαν το τόπι στο 4-0 επί της Λεβάντε, ο Αργεντίνος έφτασε τα 82 γκολ στο 2012 και η Μπαρσελόνα των ρεκόρ (+11 από τη Ρεάλ) αγκάλιασε το πρωτάθλημα...
Ηταν η αποθέωση της ομαδικής δουλειάς και των ασίστ. Και τα τέσσερα γκολ του εμφατικού περάσματος (4-0) της Μπαρσελόνα από το «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» υπήρξαν προϊόν συνεργασιών και υπέροχων πάρε βάλε ενεργειών. Και όλα αυτά ενώ το Α' 45λεπτο ήταν μάλλον βαρετό, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο καλές στιγμές και τους Καταλανούς απλά να γυροφέρνουν μέχρι... ναυτίας τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Μουνούα, αλλά να μην πατούν σε αυτήν. Ολα αυτά μέχρι το 47', με τη Λεβάντε να βαστάει γερά και τίποτα να μην προμηνύει το τι θα ακολουθούσε.
Στο μυαλό ου Τίτο Βιλανόβα είχε καρφωθεί όπως ήταν λογικό, η ήττα της Ρεάλ την προηγουμένη (1-0 από τη Μπέτις) και το ότι θα μπορούσε να κλειδώσει από Νοέμβρη μήνα κιόλας ο τίτλος. Με αυτό το σκεπτικό προφανώς μπήκε στην επανάληψη ο Μέσι και η συντροφιά των κοντών και τα έκαναν άνω κάτω. Η αρχή έγινε με τον Τσάβι να περνάει το τόπι ανάμεσα από τρεις και ο Αργεντίνος με μικρή λόμπα να ανοίγει τον χορό.
Κάπου εκεί πήρε μπροστά και ο Ινιέστα, ο οποίος σέρβιρε το 2-0 στον Μέσι (52'), με τον σκόρερ να φτάνει τα 82 γκολ στο 2012 και να υπολείπεται μόνο τριών γκολ του Γκερντ Μίλερ στο απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία ημερολογιακή χρονιά. Πέντε λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν ο πασέρ έγινε εκτελεστής και το αντίθετο. Στο 63' και πάλι ο Ινιέστα έπαιξε το 1-2 με τον Φάμπρεγας που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη φάση. Λίγο πριν το φινάλε (87') ο Πουγιόλ έκανε πέναλτι, αλλά ο Βαλδές στην ενέργεια της σεζόν του πρώτα σταμάτησε την εκτέλεση του Μπαρκέρο και στη συνέχεια και το ριμπάουντ του Ανχελ.
Κάπως έτσι λοιπόν η Λεβάντε παρέμεινε χωρίς νίκη στην έδρα της με τη Μπάρσα από το μαγικό 5-1 της σεζόν 1964-'65 και για πρώτη φορά χωρίς να σκοράρει στο γήπεδο της. Οσο για τους νικητές, αφού βρέθηκαν στο +11 από τη Ρεάλ και πλέον έχουν να ανησυχούν μόνο για την Ατλέτικο, μπορούν να απολαύσουν το κατόρθωμα τους που είναι το κορυφαίο ξεκίνημα ισπανικής ομάδας στην ιστορία της Πριμέρα, καθώς ξεπέρασαν τη Ρεάλ της περιόδου 1991-'92. Και όλα αυτά, παίζοντας (από το 13' όταν και τραυματίστηκε ο Ντάνι Αλβες) στο Λεβάντε με 11 παίκτες από την ακαδημία της!
ΠΗΓΗ: sportdog.gr