Φταίει ο ... Χατζηπετρής!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στα τρία χρόνια του στη Ρεάλ έχει κατηγορήσει σχεδόν τους πάντες και τα πάντα. Δείτε τις 11 μεγαλύτερές του κόντρες ως προπονητής της βασίλισσας, οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν δικαιολογίες για τα ανεπιτυχή του αποτελέσματα. Είναι με διαφορά και ο πιο... γκρινιάρης προπονητής και πάντα φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του! Έχει ζητήσει να μη κουρεφτεί το χορτάρι πριν από ματς με τη Μπαρσελόνα και γενικώς σε... δικαιολογίες να βρισκόμαστε...
Έχει ανοίξει κόντρες σχεδόν με όλους, από αντιπάλους μέχρι τους ανθρώπους της ομάδας του. Και ανάλογα με την περίσταση, δικαιολογεί μέσα από τα κατηγορώ του κάθε αγωνιστικό στραβοπάτημα.
Η πρόσφατη καταγγελία για το αγωνιστικό πρόγραμμα που τον έφερε να παίξει Τετάρτη-Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσει από την Μπέτις- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- έδωσε την αφορμή στην Marca να συγκεντρώσει την κορυφαία 11άδα των δικαιολογιών του. Και όπως θα δείτε δεν του έχει ξεφύγει σχεδόν τίποτα!
Από τη διαιτησία μέχρι το χορτάρι και από την ατμόσφαιρα του Μπερναμπέου μέχρι τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Β'...
Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να μπείτε στον μαγικό κόσμο των δικαιολογιών του Ζοζέ Μουρίνιο!
1. Διαιτησία
Η αγαπημένη δικαιολογία του Μουρίνιο. Μεταξύ άλλων είναι ο... συντάκτης της περίφημης λίστας των 13 λαθών του Clos Gomez μετά από έναν αγώνα με την Σεβίλλη τον οποίο η Ρεάλ νίκησε με 1-0. Δήλωσε ότι δεν θέλει ο Pérez Lasa να σφυρίξει ποτέ ξανά την ομάδα του ή την Μπαρσελόνα, μετά την ισοπαλία με την Αλμερία.
Περίμενε στο γκαράζ του Καμπ Νου για να τα ψάλλει στον Vitienes Teixeira μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο το 2012. Η κορυφαία του όμως στιγμή είναι αναμφισβήτητα το περίφημο "¿Por qué? ¿Por qué?" (Γιατί, Γιατί) προς την UEFA μετά την ήττα με 2-0 από την Μπάρσα στο Μπερναμπέου στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.
2. Αγωνιστικό πρόγραμμα
Η πιο πρόσφατη δικαιολογία. "Προφανώς υπάρχουν άλλες ομάδες που έχουν το έλεγχο του αγωνιστικού προγράμματος που εμείς δεν έχουμε", είπε μετά την ήττα από την Μπέτις καθώς η Ρεάλ έπαιξε Τετάρτη για το Champions League και Σάββατο στο πρωτάθλημα.
Το συγκεκριμένο όμως... παράπονο εμφανίστηκε και την πρώτη σεζόν, μετά από ισοπαλία στο Ριαθόρ έπειτα από ευρωπαϊκό αγώνα: "Οι άνθρωποι που αποφάσισαν να παίξει η Ρεάλ το Σάββατο ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Τώρα γελάνε πίσω από την πλάτη μου".
3. Media

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν γλιτώσει ούτε και αυτά από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τα κατηγορεί ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την ομάδα. "Όσοι προσπάθησαν να προκαλέσουν διαιρέσεις στη Ρεάλ και να δημιουργήσουν συγκρούσεις, γράφουν τώρα ότι είμαστε πρωταθλητές", ξέσπασε πέρσι.
Έχει κριτικάρει επίσης και την υποστήριξη των Media στον Πεπ Γουαρδιόλα. Κάτι που το έχει συνέχεια στο μυαλό του αναφέροντας μετά το πρόσφατο ματς με τη Σίτι στο Μάντσεστερ: "Αν σήμερα είχαμε αποκλειστεί, δεν θα με είχαν αφήσει να γυρίσω στην Μαδρίτη".
4. Ατμόσφαιρα Mπερναμπέου

Η ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς ενοχλεί τον Μουρίνιο παρά το γεγονός ότι στο Mπερναμπέου η Ρεάλ έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το παράπονό του έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλει οι φίλαθλοι να είναι πιο αφοσιωμένοι στην ομάδα.
"Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς πίσω από τις εστίες, γιατί χωρίς αυτούς θα νόμιζες ότι το γήπεδο ήταν άδειο", είπε πέρσι τον Νοέμβρη μετά από ένα αγώνα με την Οσασούνα. Για "κρύες εξέδρες" έκανε λόγο και μετά την πρόσφατη ισοπαλία με την Ντόρτμουντ.
5. Χλοοτάπητας
"Χωράφι για πατάτες", χαρακτήρισε τον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010. "Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, αλλά σκεφτείτε σε τι γκαζόν παίζαμε. Ήμασταν και κουρασμένοι, ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει κάτι, και έτσι είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη".
Δεν θέλει και ερώτημα η αντίδραση της διοίκησης της Ρεάλ. Κινήθηκε γρήγορα και αντικατέστησε τον χλοοτάπητα του Μπερναμπέου ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο.
6. Αντίπαλοι

Πολλοί προπονητές έχουν σαν δικαιολογία το παιχνίδι τον αντιπάλων, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο Special One. Μετά από μια ισοπαλία με τη Λεβάντε τη σεζόν 10/11, κατήγγειλε το σκληρό της παιχνίδι. "Μόνο η Ρεάλ έπαιξε σήμερα για να κερδίσει. Χαίρομαι που κανένας παίκτης μου δεν κατέληξε στο νοσοκομείο".
Οι αντίπαλοι, του φταίνε και όταν παίζουν με την Μπάρσα. "Υπάρχουν ομάδες που βάζουν τους αναπληρωματικούς κόντρα στην Μπαρσελόνα. Όταν συμβαίνει συχνά, είναι δύσκολα τα πράγματα για μας", δήλωσε τον Σεπτέμβρη του 2010 ρίχνοντας τα καρφιά προς τον τεχνικό της Χιχόν, Μανουέλ Πρεσιάδο, για να ξεσπάσει στη συνέχεια μεγάλη κόντρα μεταξύ τους που έφερε την παρέμβαση μέχρι και της κρατικής επιτροπής της Ισπανίας για την αντιμετώπιση της βίας!
7. Μεταγραφές

Η απώλεια του Ιγκουαϊν έφερε συζητήσεις για εβδομάδες  για τον αν η Ρεάλ πρέπει να ενισχυθεί στην επίθεση. Ο Μουρίνιο δεν έχανε την ευκαιρία να ζητάει μεταγραφή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Αν βγάλω το δεύτερο μισό της σεζόν μόνο με τον Μπενζεμά, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ρωτήστε τον γενικό διευθυντή για την άποψη του συλλόγου".
Μια ισοπαλία με την Αλμερία, ανέβασε την γκρίνια του Πορτογάλου στο... κόκκινο, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να κινηθεί για την απόκτηση του Αντεμπαγιόρ ως δανεικού από την Μάντσεστερ Σίτι.
8. Διοίκηση
Ο Μουρίνιο πιστεύει ότι η ομάδα δεν τον έχει υποστηρίξει ποτέ αληθινά στις μάχες που έχει δώσει. Από την πρώτη σεζόν κατήγγειλε την μη συμμετοχή της διοίκησης σε όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα που έχουν προκύψει. Μετά τον αγώνα με τη Σεβίλλη την πρώτη σεζόν και την επίθεση στον διαιτητή, ανέφερε ότι "θέλω τώρα τη διοίκηση να υπερασπιστεί την ομάδα μου".
Στην ήττα από την Μπέτις, έριξε τα βέλη και προς την ομάδα για τον καταρτισμό του προγράμματος ενώ ανέφερε πως "μόνο εγώ μιλάω για τη διαιτησία και μοιάζω πάντα να είμαι ο κακός της υπόθεσης".
9. Απόδοση παικτών του
Στη φετινή σεζόν ο Μουρίνιο έχει εκφράσει σοβαρά παράπονα για τους παίκτες του. Η κάνουλα άνοιξε μετά την ήττα από την Χετάφε: "Ήμασταν απαράδεκτοι. Δεν είμαι απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, βάση της εικόνας του αγώνα το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη. Εμείς ήμασταν πολύ κακοί και κάναμε ένα απαράδεκτο παιχνίδι".
Ακολούθησε το περίφημο "Δεν έχω ομάδα" μετά τον αγώνα με την Σεβίλλη όπου τόνισε πως θα έπρεπε να έχει κάνει επτά αλλαγές. Ενώ μετά τα πρόσφατα καρφιά για το πρόγραμμα, σημείωσε παράλληλα ότι "Μην μου λέτε ότι άνθρωποι 24, 25 ή 26 ετών δεν μπρούν να παίξουν δυο παιχνίδια στη σειρά. Όταν θες, μπορείς".
10. Ακαδημίες

Από τα δηλητηριώδη βέλη του Πορτογάλου δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι Ακαδημίες της Ρεάλ. Αρκετοί θεωρούν ότι δεν τις εκμεταλλεύεται και ο Special One πριν μερικές εβδομάδες τους απάντησε χαρακτηριστικά: "Από το 1999 έως το 2003 έκαναν ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα 17 παίκτες από την Ακαδημία. Από όλους αυτούς μόνο οι Ραούλ Μπράβο και Παβόν είχαν συνέχεια".
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στις υπόλοιπες γενιές καταλήγοντας: "Εγώ θέλω οι παίκτες να ντεμπουτάρουν και να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Δεν θέλω απλά να κάνουν μια συμμετοχή για να μπουν στη λίστα. Και ας έχω το ρεκόρ καθώς με μένα έχουν κάνει ντεμπούτο 30 ποδοσφαιριστές"
11. Προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης Β'
Σε συνέχεια της κόντρας του για τις Ακαδημίες, ο Μουρίνιο τα έχει και με τον Αλμπέρτο Τορίλ, προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Β', καθώς τον κατηγορεί ότι ακολουθεί λάθος πολιτική. "Παίζει διαφορετικό σύστημα από την πρώτη ομάδα. Οι παίκτες του παίζουν σε θέσεις που δεν υπάρχουν στην ομάδα μου".
Ενώ μετά το πρόσφατο σωτήριο γκολ του Μοράτα απέναντι στην Λεβάντε, ...αυτοαποθεώθηκε πετώντας τα καρφιά του. "Αυτός που έφερε στην πρώτη ομάδα τον Μοράτα, ήμουν εγώ'. με πηγές από sport24.gr και μαδριλένικη Marca.