Σώθηκε στο φινάλε η Ρεάλ!

Δύο φορές προηγήθηκε η Ντόρτμουντ μέσα στην Μαδρίτη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά την Ρεάλ και να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς ο Μεσούτ Οζίλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 89'.
Όπως και στην Γερμανία πριν από δύο εβδομάδες, οι επιθετικοί της Ντόρτμουντ από νωρίς άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ και στο 28' κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν το σκορ.
Ο Μάρκο Ρόις ήταν αυτός που έκανε το κοινό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" να σιωπήσει με εξαιρετικό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή, σε ιδανική αντεπίθεση και ασίστ του Λεβαντόβσκι με κεφαλιά. Άμεση ήταν απάντηση των γηπεδούχων, καθώς στο 34' ισοφάρισε σε 1-1 ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Μεσούτ Οζίλ, αφού είχε κλέψει την μπάλα εξαιρετικά ο Ραφαέλ Βαράν στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε ξανά προβάδισμα στο 45' με το αυτογκόλ του Άλβαρο Αρμπελόα προ του Μάριο Γκέτσε, σε μία φάση παρόμοια με το πρώτο της γκολ, καθώς από βαθιά μπαλιά ο Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω.
Η Ρεάλ γλίτωσε τελικά την ήττα και άφησε την Ντόρτμουντ να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ο Οζίλ. Με πληροφορίες από sport24.gr