Η Λάτσιο το Ντέρμπι Ντελα Καπιτάλε!

Η Λάτσιο το απόγευμα της Κυριακής ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, του Ντέρμπι Ντελα Καπιτάλε, επικρατώντας στο Ολίμπικο της Ρόμα με 3-2 σε ένα πολύ γεμάτο ματς.
Οι "Λατσιάλι" επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας της "αιώνιας" αντιπάλου τους, με το παιχνίδι να διεξάγεται κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Πάντως, αν και οι τυπικά γηπεδούχοι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι "Τζιαλορόσι" που προηγήθηκαν μάλιστα, στο τέλος αν ήταν λίγο πιο τυχεροί, θα μπορούσαν να έχουν πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.
Όπως και να έχει, οι "Λύκοι" αιφνιδίασαν τη Λάτσιο και ο Λαμέλα με καρφωτή κεφαλιά στο 11' έβαλε μπροστά τη Ρόμα, βάζοντας... φωτιά στην Κούρβα Σουντ. Η απάντηση των "Λατσιάλι" ήρθε στο 35' και ο Καντρέβα έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το... υπόλοιπο μισό Ολίμπικο αυτή τη φορά να... φλέγεται, ενώ ο Κλοζε στο 43ο λεπτό έδωσε κεφάλι στους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το 2-1 του ημιχρόνου. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. 
Οι γηπεδούχοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους "καθάρισαν" το παιχνίδι φτάνοντας στο 3-1 με τέρμα του Μάουρι. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 85’ ο Μάουρι αποβλήθηκε και ένα λεπτό αργότερα ο Πιάνιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από τη σέντρα και βλέποντας τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός θέσης. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, με τον Οσβάλντο στο 93' να χάνει εξ' επαφής την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.