Τόμας Ντε Βινσέντι, ο μαέστρος του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Τόμας Σεμπάστιαν Ντε Βινσέντι αποτελεί μέχρι στιγμής τον πρωταγωνιστή του ΠΑΣ Γιάννινα και έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Μια πρώτη γεύση άλλωστε για το τι θα επακολουθούσε μας είχε δώσει με το τρομερό γκολ που πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο την δεύτερη αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.
Στην Ελλάδα ήρθε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο ΠΑΣ είχε επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Όπως μας είχε πει και σε συνέντευξη πριν από 2 χρόνια, ήταν μια απόφαση που την πήρε από τη μία στιγμή στην άλλη, μόλις ο μάνατζέρ του, του γνωστοποίησε το ενδιαφέρον από την Ευρώπη και τον "Άγιαξ της Ηπείρου". Η πρώτη χρονιά δεν ήταν όπως θα την περίμενε, με τον Γιώργο Παράσχο να μη τον θεωρεί αρκετό για να τον κρατήσει στην ομάδα και έτσι ο ΠΑΣ τον παραχώρησε δανεικό στη Καλαμάτα.
Τα εμπόδια δεν συνεχίστηκαν για τον ίδιο και έτσι το καλοκαίρι του 2010 ο Στεφάν Ντεμόλ ζήτησε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη την επιστροφή του Αργεντίνου στα Ιωάννινα. Η καθιέρωση είχε αρχίσει να έρχεται, με τον ίδιο να συμμετέχει σε 31 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, 26 από τις οποίους βασικός. Η χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ.
Τη σεζόν 2011-2012 το μεγάλο ζητούμενο ήταν η παραμονή και κατ' επεκταση η καθιέρωση. Ένα μεγάλο μέρος του προγραμματισμού και πολλές ελπίδες βασίστηκαν στον Ντε Βινσέντι. Ο ίδιος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και μάλιστα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άγγελο Αναστασιάδη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μακεδόνα τεχνικού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όταν τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν πάντα εκεί δείχνοντας ότι μπορεί να την πάρει στις πλάτες του και γι' αυτό ο κόσμος της ομάδας αναγνωρίζει την προσφορά του.
Στη φετινή σεζόν ο Τόμας μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ. Μέχρι στιγμής (11η αγωνιστική) έχει φορέσει 9 φορές τη φανέλα με τον Ταύρο, με έναν τραυματισμό να του στερεί 2 συμμετοχές. Έχει πετύχει και 2 γκολ, με αυτό του ΟΑΚΑ (που είχε κερδίσει και το σχετικό βραβείο από τη Nova) να κάνει τον γύρο του κόσμου και να φτάνει μέχρι τη πατρίδα του την Αργεντινή.
Η ανάπτυξη και οι επιθέσεις της ομάδας περνάνε από τα πόδια του, κάνοντας τον ίδιο μαέστρο της ομάδας. Μετά το ματς με τη Ξάνθη, όταν είχε ανακηρυχθεί μάλιστα και Vodafone MVP, στις δηλώσεις του έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο προσγειωμένος είναι και πως πατάει καλά στα πόδια του. Είναι ένα σεμνό παιδί, ταπεινό και εργατικό. Παρά τις εμφανίσεις του και όντας ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχει στο οπλοστάσιό του ο Γιάννης Χριστόπουλος, δεν μιλάει ποτέ για τον εαυτό του, παρά μόνο για το συμφέρον της ομάδας.
Το σίγουρο είναι ότι ο Τόμας Ντε Βινσέντι θα αφήσει εποχή. Μιλάει στη μπάλα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον εντάσσουν ήδη στο "Πάνθεον" των μεγάλων Αργεντίνων του ΠΑΣ Γιάννινα. Το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και αρκετοί σύλλογοι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον. Φυσικά ο ΠΑΣ θέλει να τον κρατήσει και αυτό του το έδειξε και πριν λίγους μήνες, μετά την επιστροφή του από τις διακοπές του στην Αργεντινή.
Και κάτι τελευταίο, προερχόμενος από τη χώρα του Ταγκό, δεν θα μπορούσε να χορεύει σε άλλους ρυθμούς τους αντιπάλους του...