Ο Sammy των ρεκόρ ξεπέρασε τον Larsson

Του Μάνου Κασσωτάκη από το englishfootball.gr
Η Celtic ηττήθηκε στην Πορτογαλία και στην τρίτη επίσκεψή της για τους ομίλους του Champions League με 2-1 κι έτσι ο Γιώργος Σαμαράς δεν μπόρεσε να χαρεί το ρεκόρ που έκανε όταν ισοφάρισε -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- για τους Bhoys. Ο Έλληνας κυνηγός έγινε ο πρώτος επιθετικός στην ιστορία της Celtic που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη.
O Σαμαράς ξεπέρασε έτσι το θρύλο της Celtic Henrik Larsson που είχε σημειώσει γκολ σε τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας Ευρωπαϊκά παιχνίδια τη σεζόν 1998-99.
O Έλληνας επιθετικός έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η Celtic στην Ευρώπη, ενω στη Βαρκελώνη δική του προσπάθεια (με κεφαλιά) οδήγησε στο αυτογκόλ του Mascherano, με το οποίο οι Bhoys είχαν προηγηθεί στο Camp Nou.
H αρχή έγινε στο ματς με την HJK Helsinki με τη Celtic να κερδίζει 2-0 στη Φιλανδία και το Γιώργο Σαμαρά να σημειώνει το δεύτερο γκολ των Bhoys στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Στα play-off η Celtic νίκησε εκτός έδρας και την Helsinborg, πάλι με 2-0 με τον Ελληνα επιθετικό να σκοράρει ξανά, για να σημειώσει γκολ και στο 3-2 επί της Spartak μέσα στη Μόσχα, στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της Celtic, στη φάση των ομίλων του Champions League. Aκολούθησε η κεφαλιά στο Camp Nou και χθες το γκολ στη Λισαβώνα.