Έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην 8άδα ο ΠΑΣ

Το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς επικράτησε με 2-0 του Φωστήρα. Η ομάδα των Ιωαννίνων έψαχνε ένα σκορ με μηδέν παθητικό για να έχει πιο εύκολο έργο στον επαναληπτικό, τη Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο γήπεδο του Ταύρου. Τα τέρματα της νίκης πέτυχαν ο Τσουκαλάς στο 41' και ο Ντε Βινσέντι στο 48'.
Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, ο ΠΑΣ ανέλαβε τα ηνία και η υπεροχή του μετουσιώθηκε σε γκολ λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για την ομάδα των Ιωαννίνων. Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" είχε και κάποιες ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες για να σημειώσει και τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε στις σημαντικότερες φάσεις που δημιούργησε, όπως αυτές των Βίλα και Μιχαήλ προς το τέλος της συνάντησης.
Έτσι, μετά και από αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα, η ομάδα θα προσηλωθεί στο Κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στις 3 το μεσημέρι, όπου ο κόσμος της ομάδας αναμένεται να δώσει ξανά δυναμικό παρόν.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Tαμπάσης, Λίλα, Τσουκαλάς (83' Kεϊτά), Οικονόμου, Ντε Βινσέντι (75' Γιάκος), Κολοβέτσιος, Ντάσιος, Βίλα, Νικλητσιώτης, Γεωργίου (65' Ίλιτς), Μιχαήλ.
Φωστήρας: Μπότος, Μπιλίτσης, Πενταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (78' Καλλέργης), Τασούλης, Βαβάτσικος (67' Παντέλης), Μπούκουρης, Κούτρος (69' Στάμος), Κάμπας.