Κίνδυνος νέας τιμωρίας για Κόντε

Οι περιπέτειες του Αντόνιο Κόντε με την Ιταλική δικαιοσύνη δεν έχουν τελειώσει, ακόμη κι αν ο τεχνικός της Γιουβέντους επέστρεψε στα καθήκοντά του από τις 9 Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Ιταλικών ΜΜΕ, που επικαλούνται δηλώσεις από τις εισαγγελικές αρχές του Μπάρι, ο Ιταλός προπονητής θα κληθεί ως μάρτυρας σε δίκη για «στημένους» αγώνες στην πρωτεύουσα της Απουλίας και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με δεύτερο αποκλεισμό για φέτος.
Η εισαγγελία του Μπάρι πρόκειται να κλείσει την έρευνά της για δύο εντός έδρας αγώνες της τοπικής ομάδας στη Serie B, εναντίον της Τρεβίζο το 2008 και της Σαλερνιτάνα το 2009. Ο Κόντε είχε αναλάβει τα «ηνία» της Μπάρι την περίοδο 2007-09. Στο «στόχαστρο» της έρευνας βρέθηκαν περίπου 20 άτομα, στα οποία ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για αθλητική απάτη σε προκαταρκτική εξέταση, όπου ένας δικαστής θα αξιολογήσει τις προτάσεις των εισαγγελικών αρχών. Μεταξύ των 20 ατόμων συγκαταλέγονται οι πρώην παίκτες της Μπάρι Αντρέα Ρανόκια (νυν της Ίντερ), Ζαν Φρανσουά Ζιλέ (Τορίνο) και Κρίστιαν Στελίνι.
Ο Ρανόκια αναμένεται να αθωωθεί στην προκαταρκτική εξέταση, καθώς οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν βρήκαν σχετικές αποδείξεις εναντίον του, αλλά τόσο αυτός όσο και ο Κόντε ενδέχεται να τιμωρηθούν επειδή δεν ανέφεραν τις προσπάθειες χειραγώγησης που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.
Ο Στελίνι ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μπάρι το 2010 και έγινε βοηθός του Κόντε στη Σιένα και τη Γιουβέντους, αλλά παραιτήθηκε τον Αύγουστο, όταν κρίθηκε ένοχος σε δίκη για διαφθορά, η οποία αφορούσε αγώνες που έδωσαν η Σιένα και η Μπάρι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ