Φλορεντίνο, έχουμε και κάτι τασάκια που δεν θέλουμε, έλα να τα πάρεις!

Γράφει ο Νίκος Καραμάνος από το Barcelonismo.gr
"Αν δεν θέλετε τον Τιάγκο, τον θέλουμε εμείς."
Αυτό είπε χθες ο Φλορεντίνο Πέρεζ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως αθλητικό project στη Μαδρίτη δεν υπάρχει και όλα κινούνται στη σφαίρα της επικοινωνίας, των εντυπώσεων, του marketing και της βούλησης του προέδρου.
Δηλαδή πριν κλείσει προπονητή γιά τη νέα σεζόν ο Φλορεντίνο, έχει ήδη αποφανθεί για τον Λεβαντόφσκι, προσπάθησε να αγοράσει τον Νέιμαρ, δίνει 70 εκατομμύρια για τον Μπέϊλ και τώρα μας λέει πως θα προσπαθήσει να πάρει τον Τιάγκο (αν δεν τον θέλουμε βέβαια)
Είναι προφανές πως και ο νέος προπονητής της Μαδρίτης θα έρθει απλώς να διαχειριστεί το ρόστερ που θα του έχει φτιάξει ο Φλορεντίνο με τον Ζιντάν. Φυσικά θα μπορεί να πάρει και κανένα δικό του, αν όμως αυτοί που θα του φορτώσουν στη πλάτη δεν του κάνουν και αρχίσει να τους παραγκωνίζει, τότε μαζί θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση γιά την αποχώρησή του.
Το "χίλιοι καλοί χωράνε" δεν ισχύει δυστυχώς στο ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια και αυτό το νέο project του Φλορεντίνο θα έχει την τύχη των προηγούμενων, αφού γέρασε και μυαλό δεν έβαλε.
Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα χθες ο Φλορεντίνο. Όπως ότι δεν πουλάει τον Κριστιάνο ούτε με ... 1000 εκατομμύρια, αφού τον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη στο κόσμο και απαραίτητο για το νέο του πρόγραμμα.
Το κακό (ή καλό, όπως το πάρει κανείς) είναι πως ο Φλορεντίνο ζει σε μιά εικονική πραγματικότητα, αφού ο ... καλύτερος παίκτης στο κόσμο έχει ηττηθεί κατά κράτος από το Μέσι, ενώ εσχάτως μπήκε "σφήνα" στο δίδυμο και ο Ινιέστα. Πάλι καλά δηλαδή που "γέρασε" και ο Τσάβι, γιατί αν ήταν δύο - τρία χρόνια νεώτερος, ο Κριστιάνο θα ήταν απλά ο καλύτερος παίκτης στο ... οικοδομικό τετράγωνο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Ο Φλορεντίνο περιέγραψε τη φιλοσοφία του κλαμπ του λέγοντας πως "εδώ παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στο κόσμο". Φυσικά οι καλύτεροι με τη δική του κλίμακα αξιών, αφού αυτό το "καλύτεροι" δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τίτλους ούτε από βραβεύσεις (εκτός αν αυτές τις κάνει η Marca).
O Φλορεντίνο υπέστη μια βαριά ήττα με την μεταγραφή του Νέιμαρ, Ηττα γιά τη δική του πάντα φιλοσοφία (αγωνιστικά δεν ξέρω τί θα τον έκανε τον Νέιμαρ).
Τώρα προσπαθεί να κάνει ρελάνς με την απόκτηση του Τιάγκο. Προσπαθεί εναγωνίως να πάρει κάτι από τη Μπάρσα. Κάτι, οτιδήποτε! Ετσι νομίζει πως θα δώσει χαρά στο κόσμο της ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να χαίρεται περισσότερο με το κύπελλο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" και με τις παρουσιάσεις νέων αποκτημάτων παρά με οτιδήποτε άλλο.
Προσπαθεί ευγενικά βεβαίως, αφού σημειώνει πως η τελευταία φορά που κάποιος εκ των δύο "άρπαξε" παίκτη απ τον άλλον, ήταν στην περίπτωση Φίγκο.
"Αν δεν τον θέλετε, τον θέλουμε εμείς", λέει ο ευγενής Φλορεντίνο. Προσδοκώντας πως ο Τιάγκο θα βγάζει μάτια στη Μαδρίτη, για να φανεί πως πιαστήκαμε κορόιδα που δεν τον θέλαμε.
Το θέμα είναι πως ήδη ένας απ αυτούς που εκπαραθύρωσε με την τελευταία του άφιξη, ο Ρόμπεν, έχει κατακτήσει αυτό που στον ίδιο λείπει τόσο πολύ. Το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά. Μάλιστα ο Ολλανδός θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να σπρώξει τον... καλύτερο παίκτη στο κόσμο ακόμα πιό χαμηλά στην κατάταξη για τη χρυσή μπάλα. Η έστω, στην κατάταξη για τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη.
Επικοινωνιακά οι καρπαζιές πέφτουν βροχή για τον Φλορεντίνο που εκφράζοντας δημόσια το ενδιαφέρον του για τον Τιάγκο κινδυνεύει να υποστεί μια ακόμα οδυνηρή ήττα, αν τελικά ο νεαρός δεν φύγει από τη Μπάρσα.
Γιατί μη μου πείτε πως υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος σ ολόκληρη τη γη που να πιστεύει πως ο Φλορεντίνο δεν έχει ήδη προσπαθήσει να "ξεμυαλίσει" τον Τιάγκο.
Όμως κι αν πάλι τη πατήσει, δεν θα πρέπει να απογοητευτεί.
Έχουμε κάτι τασάκια στα VIP που μας ξέμειναν από την εποχή που επιτρεπόταν το κάπνισμα στο Camp Nou. Μπορεί να έρθει να μας τα αρπάξει!