Λαμπρή τελετή για το Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά!

Από τον Δημήτρη Κωτσέλη (Γαλανόλευκος Φάρος)
Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (16/6) τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Εθνικής ομάδας στα Χανιά, υπό την αιγίδα του «Γαλανόλευκου Φάρου». Καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων και οι διεθνείς, Καραγκούνης και Σηφάκης που δεν σταμάτησαν στιγμή να υπογράφουν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους. Πολύς κόσμος αγκάλιασε και την προσπάθεια των φιλικών αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διεξήχθησαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Περιβόλια.
Περί τα χίλια άτομα βρέθηκα τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Εθνικής ομάδας που έχει συσταθεί από τον Γαλανόλευκο Φάρο και εδρεύει πλέον στην οδό Τσουδερών 40 στα Χανιά. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Σκουλάκης, παραδεχτηκε δημόσια πως όταν του ζητησε ο πρόεδρος του «Φάρου», Νίκος Φλέκκας να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, δεν πίστεψε πως η ιδέα του Μουσείου θα είχε αυτή την απήχηση. Πλέον είναι πεπεισμένος πως το Μουσειο Εθνικής είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χανίων, για τη νεολαία για την Ελλάδα γενικότερα.
Παρόντες στις εκδηλώσεις της Κυριακής ήταν πλήθος της πολιτικής ηγεσίας της τοπικής κοινωνίας των Χανιών, καθώς και πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του Αθλητισμού και κυρίως της Εθνικής Ποδοσφαίρου. Φυσικά, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Μιχάλης Σηφάκης συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα πάνω τους, ενώ για ώρα δεν έπαψαν να φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους δίπλα στα τριακόσια και πλέον εκθέματα του Μουσείου της Εθνικής.
Την ακολουθία εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πατερ Ευτύχης ο οποιος δεν παρέλειψε στο τέλος να… ζητήσει απο τον Καραγκούνη να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό! Με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων και πλέον η Εθνική μας ομάδα έχει και επισήμως το νέο της μουσειακό χώρο, τον οποίο δόμησε με όρεξη και πολύ μεράκι ο «Γαλανόλευκος Φάρος». Αμέσως μετά την κοπή της κορδέλας οι δύο διεθνείς προχώρησαν και στις σχετικές δηλώσεις.
«Να έρθετε όλοι στο Μουσείο»
Γιώργος Καραγκούνης: «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Γαλανόλευκου Φάρου για την ωραία προσπάθεια και μακάρι να βρουν μιμητές. Μακάρι ακόμα να την αγαπάνε σε όλη την Ελλάδα τόσο πολύ την εθνική διότι αυτό μας βοηθάει πολύ. Οσον αφορά το καινούργιο Μουσείο θέλω να καλέσω τον κόσμο να το επισκεφτεί διότι έχει πολύ ωραία πράγματα και αξίζει κάποιος να τα δει».
Μιχάλης Σηφάκης: «Πραγματικά είναι πολύ όμορφο που σε ένα τόσο ωραίο χώρο είναι μαζεμένες όλες οι ωραίες στιγμές της εθνικής μας ομάδας, πράγμα που αξίζει πολλά συγχαρητήρια στον Γαλανόλευκο Φάρο και είναι πρόταση να έρθουν να δούνε το Μουσείο από όλη την Ελλάδα».
Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Σηφάκης βρέθηκε τελικά στα Χανιά για την εκδήλωση από τη Γερμανία που ήταν το Σάββατο, και όλοι οι άνθρωποι του «Φάρου» τον ευχαρίστησαν θερμά, τόσο αυτόν, όσο και τον αρχηγός της Εθνικής. Ο «Κάρα» έδειξε για άλλη μία φορά πόσο πολύ αγαπάει την Εθνική και θα ήταν αδύνατο να λείπει από αυτή τη γαλανόλευκη γιορτή. Περιττό φυσικά να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος του «Φάρου» Νίκος Φλέκκας ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την πορεία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την τιμή της παρουσίας τους και υποσχέθηκε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες στο άμεσο μελλον.
Νικητής με ιερό σκοπό ο «Φάρος» στο τουρνουά
Νωρίτερα, στο φιλανθρωπικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στα περιβόλια ο Γαλανόλευκος Φάρος κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 3-1 και 2-0 τις ομαδες των Παλαιμαχων του Πλατανιά και του ΑΟ Χανιων. Η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες ήταν ιδιαιτέρως σημαντική καθώς με το ποσό που συγκεντρώθηκε και θα δοθεί στη Μητροπολη Κισαμου θα ενισχυθουν τα ιδρύματα της περιοχής.
Τέλος, οι δύο διεθνείς βραβεύτηκαν στο γήπεδο των Περιβολιων για την προσφορά τους με το εθνόσημο, ενώ στις εξέδρες έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων και ο Μαρινος Ουζουνίδης και ο Τεχνικος Διευθυντης του Πλατανια Λάμπρος Μαλτέζος.
Πλέον ο Γαλανόλευκος Φάρος  προετοιμάζεται για την εκδήλωση του Ιανουαρίου με τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΑΠ 2014» με την ευχή η Εθνική να εχει προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ