ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-2

Την ήττα με 1-2 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Έτσι θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι τη νέα σεζόν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League στις 18 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό να γίνεται στις 25 του ίδιου μήνα.
Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Τόμας Ντε Βινσέντι με πέναλτι στο 31ο λεπτό με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει στο πρώτο ημίχρονο αν και οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-2 αρχικά με τον Κατσουράνη στο 70' και μετά με τον Σίλντενφελντ στο 74', γκολ τα οποία προήλθαν αμφότερα από εκτελέσεις φάουλ. 
Ο κόσμος του ΠΑΣ Γιάννινα με τη στάση του "απαίτησε" τη παραμονή του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο της ομάδας καθώς φώναξε ουκ ολίγες φορές ρυθμικά το όνομά του, με τον Μεσσήνιο τεχνικό να ανταποδίδει με υπόκλιση! Σε δηλώσεις του είπε πως μέχρι τη Τετάρτη θα απαντήσει στη πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη.
Το ματς της Κυριακής ήταν και το τελευταίο του Ντε Βινσέντι με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Αργεντίνος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με αυτή του Ολυμπιακού. Ο μαέστρος του ΠΑΣ, ένας παίκτης που ήρθε στην ομάδα "παιδάκι" και πλέον πιο ώριμος από ποτέ αποχωρεί. Ο ίδιος μετά τη λήξη του ματς, εν μέσω αποθέωσης, πήγε στη κερκίδα και χάρισε στον κόσμο τη φανέλα του. Μάλιστα δήλωσε «Ήταν δύσκολη η χθεσινή νύχτα για μένα. Ποτέ δε θα ξεχάσω τα τέσσερα χρόνια που πέρασα εδώ. Ηταν τέσσερα χρόνια με κακές αλλά και καλές, τις περισσότερες, στιγμές. Από τη στιγμή που άρχισε το παιχνίδι άφησα πίσω τις αναμνήσεις και συγκεντρώθηκα στον αγώνα. Ήθελα να τελειώσουμε με νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι του ΠΑΣ δεν ξέχασαν ούτε τον Τάσο Πάντο, φωνάζοντας το όνομά του!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος.
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90+ Κατσικάς), Αθανασιάδης.
* Ευχαριστούμε το στέλεχος των Blue Vayeros και υπεύθυνο Άμυνας του κόμματος "Θεσμός", Θόδωρο Δασκάλου, για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας.