As: Ρεάλ η πιο αντιπαθητική στην Ισπανία, Μπαρσελόνα η πιο συμπαθητική

Η εφημερίδα "As" αποκάλυψε τα αποτελέσματα έρευνας για τις πιο αγαπητές αλλά και "μισητές" ομάδες των Ισπανών φιλάθλων. Πιο αντιπαθητική με ποσοστό... αυτοδυναμίας η Ρεάλ! Διαβάστε λεπτομέρειες.
Στην έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία Ikerfel (για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας) και η οποία έγινε δύο χρόνια από την αμέσως προηγούμενη, προέκυψε πως οι αντί-Ρεάλ οπαδοί αυξήθηκαν, καθώς από το 51% που ήταν το 2011 έφτασαν πλέον στο εντυπωσιακό 55% το 2013.
Όσον αφορά στους οπαδούς της Μπαρσελόνα, το 93% επέλεξε ως πιο αντιπαθητική ομάδα της Ρεάλ ενώ οι αντίστοιχοι της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασαν στο 91% όσον αφορά στην "αγάπη" προς τη συμπολίτισσα.
Η Μπαρσελόνα ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις των φιλάθλων που υποστηρίζουν κάποια ομάδα της Πριμέρα ή της Σεγούντα Ντιβισιόν, συγκεντρώνοντας ποσοστό... αντιπάθειας της τάξης του 40%.
Όσον αφορά στις ομάδες με τις περισσότερες συμπάθειες, οι δύο κολοσσοί του ισπανικού πρωταθλήματος έχουν και πάλι τη "μερίδα του λέοντος", με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν την πρωτοκαθεδρία.
Συνολικά, η Μπαρσελόνα είναι η πιο συμπαθητική ομάδα του πρωταθλήματος με ποσοστό 41%, μπροστά από Ρεάλ Μαδρίτης (34%) και Ατλέτικο Μαδρίτης (21% με σημαντική αύξηση στα ποσοστά τους), ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Αθλέτικ Μπιλμπάο (18%), Μπέτις (14%) και Βαλένθια (13% με σημαντική μείωση στα ποσοστά της).
Με πληροφορίες από εφημερίδα As και sport24.gr.