Ήττα-αποκλεισμός της Εθνικής από το Ουζμπεκιστάν

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε απόψε την πρώτη και τελευταία ήττα του στη διοργάνωση.
Η Ελλάδα έχασε από το Ουζμπεκιστάν με 3-1 (26΄ Μαχστάλιεφ, 62΄ πεν. Σεργκέεφ, 83΄ πεν. Ραχμάνοφ - 33΄ πεν. Σταφυλίδης) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στη φάση των «16», στην παρθενική εμφάνισή της.
Παρά τη μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησαν, πάντως, οι διεθνείς δεν άξιζαν τον αποκλεισμό που, εν πολλοίς, οφείλεται σε μια λανθασμένη εκτίμηση του Αφρικανού (Ακτή Ελεφαντοστού) διαιτητή. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μαχστάλιεφ, ισοφάρισε όμως γρήγορα με πέναλτι του Σταφυλίδη που είχε κερδίσει (ανατροπή) ο Διαμαντάκος.
Η λάθος απόφαση του Ντουέ, όμως, που υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι σε καθ΄ όλα «νόμιμο» μαρκάρισμα του Κουρμπέλη, έφερε το 1-2 από την εύστοχη εκτέλεση του Σεργκέεφ και υποχρέωσε την ελληνική ομάδα να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μισή ώρα.
Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά στο 83ο με νέο πέναλτι (Ραχμάνοφ), στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντινίδης ύστερα από λάθος του Μπουγαΐδη, καθώς η αποβολή του Γιουλντάσοφ στο 86΄ δεν άλλαξε κάτι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ