Πέρασαν στο Μουντιάλ Νιγηρία και Ακτή Ελεφαντοστού

Το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014 εξασφάλισε η Νιγηρία, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αιθιοπίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο αγώνα μπαράζ με 2-1, θα είναι παρούσα για 5η φορά στην ιστορία της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.
Η Νιγηρία έγινε η πρώτη ομάδα από την Μαύρη Ήπειρο που «τσέκαρε» το εισιτήριο για την καταληκτική φάση του επερχόμενου Μουντιάλ. Ο Μόουζες στο 20ο λεπτό με πέναλτι και ο Ομπίνα στο 82ο ήταν οι σκόρερ των «αετών», που θα δώσουν το «παρών» για 4η διαδοχική φορά στα τελευταία 5 παγκόσμια κύπελλα.
 Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η δεύτερη ομάδα από την αφρικανική ζώνη, μετά τη Νιγηρία, που εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, μέσω των αγώνων μπαράζ. Οι «Ελέφαντες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα της Σενεγάλης, της οποίας είχαν επικρατήσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα κι έτσι προκρίθηκαν πανηγυρικά στο Μουντιάλ, όπου θα συμμετάσχουν για τρίτη συνεχή φορά.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μούσα Σο στο 77ο λεπτό, για να ισοφαρίσει για την Ακτή του Ελεφαντοστού στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σάλομον Καλού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ