«Στραβοπατήματα» για Νάπολι και Μίλαν

Η Νάπολι πέταξε άλλη μία ευκαιρία να φτάσει τη Ρόμα στη δεύτερη θέση, έστω με παιχνίδι περισσότερο, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει την Ουντινέζε στο «Σαν Πάολο». Οι «Φριουλάνι» πήραν την ισοπαλία από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ σε ένα παιχνδι με αγγλικό σκορ, καθώς κατόρθωσαν να ανατρέψουν δύο φορές το εις βάρος τους σκορ.
Με δύο γκολ του Σκοπιανού Γκόραν Πάντεφ (38΄, 41΄) η Νάπολι φάνηκε να καθαρίζει γρήγορα το παιχνίδι κάνοντας το 2-0, αλλά στο 45΄ το αυτογκόλ του Φεντερίκο Φερνάντεζ και στο 70΄ ο Μπρούνο Φερνάντες έφεραν το ματς στα ίσα.
Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Μπλερίμ Τζεμάιλι στο 71΄ και κρατούσαν τη νίκη ως το 81ο λεπτό, όταν ο Ντούσαν Μπάστα «πάγωσε» για τρίτη φορά το ναπολιτάνικο στάδιο.
Νωρίτερα, με δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι (το δεύτερο στο 83΄) η Μίλαν απέφυγε τα χειρότερα στην έδρα της Λιβόρνο, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του καμπιονάτο. Η Λιβόρνο, που χρειαζόταν τους βαθμούς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είδε τον «σούπερ Μάριο» να παραβιάζει την εστία της μόλις στο 7΄ αλλά απάντησε με δύο γκολ, αρχικά με τον Λούκα Σιλιγκάρντι στο 26΄ και στη συνεχεία με τον Παουλίνιο στο 58΄.
Ο Μπαλοτέλι, όμως, χάλασε τα σχέδια της Λιβόρνο που μετρά πια 13 βαθμούς, ενώ οι «Ροσονέρι» έφτασαν τους 18 σε μια από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ