Ιστορικά ρεκόρ ο Μέσι στην 6άρα της Μπαρσελόνα

Στα 26 του χρόνια καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυτή την φορά με τα δύο γκολ που πέτυχε επί της Ράγιο Βαγεκάνο, στο επιβλητικό 6-0 της Μπαρσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μία Ισπανική ομάδα.
Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ σκόραρε στο 37΄ και 68΄ φτάνοντας τα 336 γκολ με την φανέλα των Καταλανών, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν με οποιαδήποτε ομάδα της χώρας της Ιβηρικής. Ο Μέσι ξεπέρασε κατά ένα γκολ τον Τέλμο Ζάρα (Αθλέτικ Μπιλμπάο). Μοιάζει απίστευτο κι όμως, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου σε 406 εμφανίσεις του με τους «Μπλαουγκράνα» έχει σκοράρει 336 φορές τα τελευταία 10 χρόνια (2004).
Επίσης έφτασε τα 227 γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι έπιασε τον Ντι Στέφανο στην τέταρτη θέση του σχετικού πίνακα. Θέλει άλλο ένα για να φτάσει το Ραούλ, άλλα 7 και «αγγίζει» τον Ούγκο Σάντσες, ενώ με άλλα 24 θα βρεθεί στην κορυφή με τον Τέλμο Ζάρα. Με πιο απλά λόγια: Είναι θέμα χρόνου να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Ισπανικού πρωταθλήματος. 
Εκτός του Μέσι, σκόραραν και οι Αντριάνο (2΄), Σάντσες (53΄), Πέδρο (56΄) και ο Νεϊμάρ στο 89΄, στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα των Καταλανών μετά τον τραυματισμό του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ