Ο Γιώργος Ντάσιος στο Campion.gr!

Είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα μια ζωή. Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα, εκεί πέρασε από δυσκολίες, εκεί καταξιώθηκε, εκεί έζησε τα πάντα. 13 χρόνια, 274 συμμετοχές και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο Γιώργος Ντάσιος βρίσκεται στον "Άγιαξ της Ηπείρου" από μικρό παιδί. Πέρασε από τις μικρές ομάδες του συλλόγου, ανδρώθηκε εκεί και πλέον είναι η σημαία της ομάδας. Ο ηγέτης της, η ψυχή της, ο μεγάλος της Αρχηγός. Άλλη μία τιμή ήρθε για τον ίδιο το πρωί της Πέμπτης, όταν η UEFA μέσω της επίσημης ιστοσελίδας έκανε αφιέρωμα στον ίδιο και στους πρώτους 12 εν ενεργεία "one-club-men". Δηλαδή στους 12 πρώτους σε συμμετοχές εν ενεργεία ποδοσφαιριστές των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν φορέσει τη φανέλα ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ στη καριέρα τους. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Μαζί με τεράστια ονόματα όπως ο Γκιγκς, ο Τότι και ο Τσάβι. Αυτός που δεν έχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι, βρίσκεται στον ΠΑΣ και τιμά τη φανέλα του. 
Το Campion.gr επικοινώνησε πριν λίγη ώρα με τον Γιώργο Ντάσιο και μίλησε αποκλειστικά μαζί του γι' αυτή τη μεγάλη τιμή.
Γιώργο η UEFA σε τίμησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και σε συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τους πρώτους 12 σε συμμετοχές εν ενεργεία ποδοσφαιριστές των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν φορέσει τη φανέλα μόνο μίας ομάδας στη καριέρα τους.
Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Δεν το περίμενα αυτό. Το να βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα με τόσο μεγάλα ονόματα είναι τεράστια τιμή και μαζί με το όνομά μου ακούγεται και ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι σχεδόν όλη μου η ζωή. Και μάλιστα να είμαι και ο μοναδικός Έλληνας που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπως είναι τώρα, είναι πολύ συχνό για κάποιο ποδοσφαιριστή να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα και πολύ σπάνιο και δύσκολο να μείνει στην ίδια ομάδα τόσα χρόνια. Τί είναι αυτό που σε κράτησε και σε κρατάει στον ΠΑΣ τόσα χρόνια; Και από όσο γνωρίζω είχες τουλάχιστον τρεις πολύ καλές προτάσεις.
Με κράτησε η αγάπη μου για την ομάδα. Είχα προτάσεις από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Άρη. Και το καλοκαίρι επίσης είχα προτάσεις για να φύγω. Η αγάπη μου όμως για την ομάδα, αλλά και η αγάπη του κόσμου για μένα με κράτησαν εδώ.
Τί είναι για σένα ο ΠΑΣ Γιάννινα;
Ο ΠΑΣ Γιάννινα για μένα είναι το δεύτερό μου σπίτι. Σχεδόν τα μισά μου χρόνια τα έχω περάσει σε αυτή την ομάδα και για μένα είναι κάτι πάνω επάγγελμα. Ο ΠΑΣ μου έχει δώσει τη δυνατότητα να αναδειχθώ όλα αυτά τα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα μου κάνει τη μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός και μακάρι να μείνω εδώ και τα υπόλοιπα χρόνια της καριέρας μου. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να μείνω για πάντα εδώ και να πανηγυρίσω και ένα τρόπαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο κόσμος του ΠΑΣ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για σένα και "πίνει" νερό στο όνομά σου. Συχνά ακούμε ρυθμικά και το όνομά σου στο γήπεδο. Πως νιώθεις εκείνη τη στιγμή;
Είναι μεγάλη χαρά. Νιώθω την αγάπη του κόσμου και στον δρόμο ακόμη όταν μου μιλάνε και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει καταλάβει ότι στα δύσκολα έμεινα στην ομάδα και αυτό τους έχει κάνει να με αγαπήσουν ακόμη περισσότερο και τους αγαπώ κι εγώ. Τους νιώθω και τους καταλαβαίνω και μακάρι να μείνω και τα επόμενα χρόνια για να δώσω και τη ψυχή μου ακόμη για την ομάδα και τον κόσμο.
Μετά το τέλος της καριέρας σου θα ήθελες να μείνεις στον ΠΑΣ από κάποιο άλλο πόστο;
Ναι, γιατί όχι. Θα το σκεφτόμουν και θα το ήθελα. Νιώθω ένας στρατιώτης της ομάδας και πάντα θέλω να τη βοηθάω. Μακάρι στο μέλλον να μου δοθεί και κάποιο άλλο πόστο για να τη βοηθήσω.
Δείτε το αφιέρωμα εδώ.