Στο Μουσείο της Εθνικής και η σημαία του Euro 2004! (video)

Μία πρωτοποριακή προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, ένα Μουσείο το οποίο κανένας άλλος δεν πήρε τη πρωτοβουλία στο παρελθόν να δημιουργήσει, δημιούργησε στα Χανιά ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος». Ο «Γαλανόλευκος Φάρος», με αγνή και ανεπιτήδευτη αγάπη για την Εθνική μας, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της οπουδήποτε και αν αγωνίζεται. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, Νίκο Φλέκκα (φωτογραφία), εδώ και πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του το 2004, συλλέγει οτιδήποτε έχει σχέση με την Ιστορία της Εθνικής μας ομάδας. Φυσικά, με την αμέριστη συμπαράσταση των διεθνών μας που έχουν αγκαλιάσει από τη πρώτη στιγμή αυτή τη προσπάθεια και δίνουν συνεχώς αντικείμενα και φανέλες της Εθνικής τόσο του σήμερα, όσο και από
παλαιότερες εποχές.
Αποτελεί το μεγαλύτερο Μουσείο Εθνικής ομάδας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! Ξεκίνησε με κάποιες φανέλες και συνεχίστηκε με μπάλες από τους σημαντικότερους αγώνες της Εθνικής μας, εισιτήρια, λάβαρα, αντικείμενα αγώνων, τύμπανα, μέχρι και το ακριβές αντίγραφο του τροπαίου που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Euro της Πορτογαλίας. Ένας πραγματικός θησαυρός δηλαδή! Μια προσπάθεια η οποία πλέον έχει γιγαντωθεί, η συλλογή εκθεμάτων είναι τεράστια (σχεδόν 700 κομμάτια) και η μεταφορά σε ένα νέο χώρο, αρκετά μεγαλύτερο έχει επιστρέψει στο μυαλό των ιθυνόντων του.
Το τελευταίο (μεχρι το επόμενο) κομμάτι αυτού του θησαυρού είναι η σημαία την οποία είχε στους ώμους του ο Θοδωρής Ζαγοράκης όταν ύψωνε το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004! Η σημαία που είχε ο Αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας στη σημαντικότερη στιγμή της Ιστορίας μας!
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε το αφιέρωμα του ΟΤΕSport στο Μουσείο.