Στο Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά η κούπα του Μουντιάλ!

Από τον Δημήτρη Κωτσέλη (Γαλανόλευκος Φάρος)
Ένα ακόμα, μεγάλης ιστορικής σημασίας, έκθεμα βρίσκεται στο Μουσείο Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου στα Χανιά το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον «Γαλανόλευκο Φάρο». Ο λόγος, για την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεκδικηθεί από 32 χώρες στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων θα βρεθεί και η Ελλάδα.
Ένα… ζευγάρωμα στα τρόπαια, που θα ζήλευε κάθε μουσείο ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο πέτυχε ο «Γαλανόλευκος Φάρος» στα Χανιά. Μετά λοιπόν την
κούπα «Ανρί Ντελονέ» που βρίσκεται στο χώρο του Μουσείου για να μας θυμίζει την ανεπανάληπτη κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής από την Εθνική μας, στο Euro 2004, προστέθηκε για να της κάνει… παρέα η αντίστοιχη κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Το φοβερό αυτό τρόπαιο που αντικατέστησε το 1974 το άλλοτε κύπελλο «Ζιλ Ριμέ», είναι ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο αθλητικό τρόπαιο ανά τον κόσμο. Είναι μεγάλη χαρά όλων των ανθρώπων του «Φάρου» το γεγονός ότι πλέον κοσμεί το Μουσείο της Εθνικής μας ομάδας και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζεται μαζί του.
Εξάλλου, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο «Trophy Tour» που διοργανώνει πριν τα Μουντιάλ η FIFA ανά την υφήλιο περιφέροντας το εν λόγω τρόπαιο σε πολλές γωνιές του πλανήτη (κάτι ανάλογο της Ολυμπιακής Φλόγας), δεν περιλαμβανόταν η χώρα μας σε εκείνες που θα το φιλοξενούσαν, αλλά πλέον οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάζουν σε μόνιμη βάση στο Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά.