Τραίνο για πρωτάθλημα η Λίβερπουλ, 3-2 τη Σίτι!

Μία ακόμη μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ, ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο! Με τη 10η φετινή σερί νίκη της, αυτή τη φορά με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος! 
Εκπληκτικές στιγμές στο "Μέρσεϊσαϊντ", με τον Στίβεν Τζέραρντ να βάζει τα κλάματα με τη λήξη του ματς, ενώ πλέον η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παίζει μόνη της και χρειάζεται τέσσερις ακόμα νίκες για να σηκώσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια! Με τη σημερινή της νίκη η Λίβερπουλ πήρε "εκδίκηση" για τη σφαγή του πρώτου ματς στο "Έτιχαντ".
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Χίλσμπορο πριν 25 χρόνια, και το Άνφιλντ πήρε... φωτιά 6 λεπτά αργότερα, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ για τους "Κόκκινους". Ο Λουίς Σουάρες με
εξαιρετική τοποθέτηση σώματος κέρδισε την μπάλα στο κέντρο και έκανε την πάσα στον Στέρλινγκ, ο οποίος έκανε φοβερή κίνηση στην περιοχή, "ζάλισε" τον Κομπανί και τον Χαρτ, έτσι πλάσαρε για το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ατυχία "χτύπησε" λίγο αργότερα τους "Πολίτες", καθώς στο 19' αποχώρησε τραυματίας ο Γιαγιά Τουρέ, ενώ το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 27' από τον Μάρτιν Σκρτελ. Ο Σλοβάκος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ έκανε το 2-0, φτάνοντας έτσι τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα.
Ο Τζέιμς Μίλνερ μπήκε στο ματς στο 50' και στο 57' ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ με το οποίο μείωσε ο Νταβίντ Σίλβα σε 2-1. Ο Ισπανός σκόραρε με κοντινό, με τον Μίλνερ να έχει κάνει την ασίστ αφού έχει κάνει το "ένα-δύο" με τον Φερναντίνιο. Η Σίτι κατάφερε να ισοφαρίσει με τη βοήθεια της τύχης, καθώς το 2-2 έγινε στο 63' με το αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον, στην προσπάθειά του να κόψει από δεξιά την πάσα του Νταβίντ Σίλβα. Ο Λουίς Σουάρες ζήτησε πέναλτι στο 65' σε κράτημα του Βενσάν Κομπανί στην περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγκουέρο μπήκε στο ματς στην θέση του Έντιν Τζέκο. Τελικά, η Λίβερπουλ τιμώρησε την Σίτι για την ευκαιρία του Σίλβα, με τον Κοουτίνιο στο 78' να κάνει το 3-2 με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, τιμωρώντας τον Κομπανί που προσπάθησε να διώξει αλλά έκανε... τσαφ!
Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Χέντερσον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε.