Εκτός Ευρώπης η Μάν. Γιουνάιτεντ, υποβιβάστηκαν Φούλαμ, Κάρντιφ

Η Σάντερλαντ άλωσε (0-1) το απόγευμα του Σαββάτου και το "Ολντ Τράφορντ" και άφησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά εκτός Ευρώπης! Η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς δε βρήκε ποτέ απάντηση στο γκολ του Λάρσον και επέστρεψε με... συνοπτικές διαδικασίες το δώρο που της έκανε νωρίτερα η Τότεναμ. Με τη νίκη αυτή δε, η Σάντερλαντ πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία.
Την ίδια ώρα και παρότι ο Κώστας Μήτρογλου αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα, η Στόουκ εκμεταλλευόμενη τις τρομερές της αντεπιθέσεις, διέσυρε τη Φούλαμ
στο "Μπριτάνια" με σκορ 4-1 και την έστελνε μετά από 13 χρόνια στην Τσάμπιονσιπ.
Τον δρόμο των "Kότατζερς" ακολουθεί και η Κάρντιφ. Οι Ουαλοί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα ούτε από την αδιάφορη Νιουκασλ και υποκύπτοντας με σκορ 3-0, αποχαιρέτησαν κι εκείνοι ως ουραγοί την κατηγορία.
Αντίθετα, την... παρτίδα έσωσε η Άστον Βίλα! Οι "Χωριάτες' έδωσαν τέλος στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμά τους και καθαρίζοντας από το ημίχρονο τη Χαλ (3-1) και σφράγισαν οριστικά την παραμονή τους. Το ίδιο, δε, μπορεί να κάνει τυπικά και η σημερινή τους αντίπαλος, αν πάρει έναν πόντο την τελευταία αγωνιστική ή απλά δε νικήσει αύριο η Νόριτς την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ".