Europa League: Μπενφίκα-Σεβίλλη στον τελικό!

Ο κύβος ερρίφθη! Μπενφίκα και Σεβίλλη θα αναμετρηθούν στον τελικό για την κατάκτηση του φετινού Europa League. Μετά από δύο ματς θρίλερ που έγιναν απόψε, προέκυψε το ζευγάρι ανάμεσα στους Πορτογάλους και τους Ισπανούς.
Γιουβέντους-Μπενφίκα 0-0 
Η Μπενφίκα ολοκλήρωσε το έργο που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στη Λισαβόνα με τη νίκη επί της Γιουβέντους (2-1) στον πρώτο ημιτελικό της σειράς και με τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στο Τορίνο απέναντι στη «Βέκια Σινιόρα» του Αντόνιο Κόντε προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο γήπεδο του Τορίνο, στις 14 Μαΐου.
Οι Λουζιτανοί θα έχουν έτσι την ευκαιρία, απέναντι στη Σεβίλλη, να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Ολόκληρος ο αγώνας κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, καθώς ήταν ένα παιχνίδι «κλειστό» στο οποίο οι γηπεδούχοι έψαχναν το ένα και μοναδικό γκολ που ήταν αρκετό για την πρόκριση.
Ίδιο το μοτίβο και στην επανάληψη, με τους Πορτογάλους να κρατούν μάλλον εύκολα το αποτέλεσμα αλλά να μένουν με παίκτη λιγότερο στο 67ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Πέρες με δύο κίτρινες σε επτά λεπτά. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε επεισοδιακά, καθώς στο 88ο λεπτό έγινε σύρραξη στους πάγκους των ομάδων και αποβλήθηκαν ο Βούτσινιτς από τη Γιουβέντους (δεν έπαιζε) και ο Μάρκοβιτς για τη Μπενφίκα, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή.
Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1
Μετά από αγώνα θρίλερ, η Σεβίλλη κατάφερε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να «παγώσει» το «Μεστάγια» και να προκριθεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 14 Μαΐου στο Τορίνο.
Μέχρι το 94΄ η Βαλένθια κρατούσε το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα στο «Γιουβέντους Αρένα», καθώς είχε προγηθεί με 3-0, αλλά ο Μπιά ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1, το οποίο μετά το νικηφόρο 2-0 του πρώτου ημιτελικού στην Ανδαλουσία έστειλε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στον τελικό του Τορίνου.
Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 14΄ με το καταπληκτικό γκολ του Φεγκουλί, ενώ στο 26΄ μετά την κεφαλιά του Ζόνας η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στο Μπέτο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-0.
Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με το κοντινό σουτ του Ματιέ στο 70΄, με τους Ανδαλουσιάνους σε τραγική βραδιά να μη μπορούν να αντιδράσουν. Τελικά ο Μπιά ήταν αυτός που είχε την τελευταία κουβέντα στο ματς και στο 94΄ έστειλε τη Σεβίλλη στον τελικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ