Τσάμπιονς Λιγκ, φάση των "16"

Βασιλεία - Πόρτο 1-1
Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία άφησαν η Βασιλεία και η Πόρτο, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» της Ελβετίας κι έτσι η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του «Ντραγκάο».
Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά επιθετικά και η επιμονή τους ανταμείφθηκε νωρίς, καθώς στο 11΄ ο Φράι έβγαλε την πάσα στον Γκονζάλες, ο οποίος κινήθηκε ανάμεσα στους δύο στόπερ και πλάσαρε τον Φαμπιάνο πέφτοντας για το 1-0.
Από εκεί και ύστερα η Βασιλεία έδωσε χώρο στους Πορτογάλους, που απείλησαν στο 18΄ με την κεφαλιά του Τέγιο που μπλόκαρε ο Βάτσλικ, με το σουτ του Ντανίλο στο 20΄ που επίσης εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των Ελβετών, ενώ στο 31΄ οι Πορτογάλοι ζήτησαν πέναλτι αλλά δεν εισακούστηκαν από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε μαρκάρισμα του Σάμουελ στον Τζάκσον Μαρτίνες.
Οι «Δράκοι» σκόραραν στο 48ο λεπτό με τον Κασεμίρο αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθ΄ υπόδειξη του βοηθού περιοχής, ο οποίος έκρινε ότι ο Μαρκάνο παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα να κινηθεί προς την μπάλα.
Προϊόντος του χρόνου η πίεση της Πόρτο αυξήθηκε αλλά οι παίκτες του Χούλιεν Λοπετέγκι ήταν άστοχοι, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 65΄ όταν πλάσαρε πάνω από την εστία μετά την ασίστ του Τέγιο. 
Κι ενώ το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του ο Σάμουελ βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή της ομάδας του και ο Ντανίλο ισοφάρισε από τα 11 μέτρα στο 79΄, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε, που νίκησε 0-2 τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν.
Τα πρώτα 25 λεπτά πέρασαν με την Ρεάλ να ψάχνει τα «πατήματά» της. Στο 26ο λεπτό ο Καρβαχάλ κατόρθωσε να περάσει τη σέντρα και ο Πορτογάλος άσος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Βέλενροϊτερ για το 0-1.
Στο 31΄ ο γκολκίπερ της Σάλκε απέκρουσε το σουτ του Μπενζεμά, στο 35΄ «απογειώθηκε» για να πετάξει σε κόρνερ το φάουλ του Ρονάλντο, ενώ στο 40΄ δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα στο γύρισμα του Μπέιλ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για να επιτεθούν αλλά αρκέστηκαν στη διατήρηση του υπέρ τους 0-1, κυκλοφορώντας καλά την μπάλα και φροντίζοντας να κρατούν τη Σάλκε μακριά από την εστία του Κασίγιας.
Οι γηπεδούχοι έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν και να επιστρέψουν στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό, όταν ο κεραυνός του Πλάτε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ρεάλ, κι αφού η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους το «πλήρωσαν» στο 79ο λεπτό με το εκπληκτικό γκολ του Μαρσέλο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ