Πούλησε το μετάλλιο του Μουντιάλ 1970 για κοκαΐνη...

Απίστευτη και τραγική είναι ιστορία του Πάουλο Σέζαρ «Καζού», άσου της μεγάλης Βραζιλίας του 1970. Σε ηλικία 21 ετών ήταν μέλος της Βραζιλίας του 1970 και πανηγύριζε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό. Λίγα χρόνια αργότερα, πούλησε τα πολύτιμα προσωπικά του τρόπαια εκείνης της διοργάνωσης για να ικανοποιήσει τον εθισμό του στην κοκαΐνη...
«Δεν είχα τον παραμικρό συναισθηματικό έλεγχο. Ηταν τραγική η απώλεια του μεταλλίου μου. Δεν το είπα ποτέ σε κανέναν, αλλά τώρα ήλθε η στιγμή να το παραδεχτώ», δήλωσε ο Πάουλο Σέζαρ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Globonews, όπου αποκάλυψε ότι πούλησε τόσο το μετάλλιο όσο και ένα αναμνηστικό αντίγραφο του «Ζιλ Ριμέ» που έπαιρναν οι παίκτες.
«Τότε το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν η κοκαΐνη. Χρειαζόμουν το ναρκωτικό. Το μετάλλιο δεν ήταν τόσο σπουδαίο...», είπε ο 65χρονος πλέον Πάουλο Σίλβα που κάποτε αγωνίστηκε δίπλα στον Πελέ, τον Τοστάο, τον Ριβελίνο. Δεν ήταν παίκτης που απλώς συμπλήρωνε την αποστολή. Ήταν το "νέο αίμα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και στο Μεξικό έπαιξε συνολικά 4 ματς, τα δύο ως βασικός. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό με την Ιταλία, όπου η Σελεσάο νίκησε 4-1 και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά.
Ο Πάουλο Σέζαρ έπαιξε στη Μπαταφόγκο, τη Φλαμένγκο, τη Φλουμινένσε, τη Γκρέμιο, τη Βάσκο ντα Γκάμα και την Κορίνθιανς. Αποκαλύπτει, όμως, ότι ο εθισμός του -αρχικά στο αλκοόλ- ξεκίνησε στον έναν χρόνο που έπαιξε στη Γαλλία (1974/75) με τη Μαρσέιγ. Ίσως γι΄ αυτό έμεινε τόσο λίγο στη Μασσαλία, μόλις 10 μήνες στους οποίους είχε 31 συμμετοχές και 16 γκολ! Επέστρεψε στην πατρίδα του, πέρασε για μερικά ματς και από τις ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και εννέα χρόνια μετά έκλεισε την καριέρα του σε μια άλλη γαλλική ομάδα, την Εξ-Αν-Προβάνς το 1983. Εκεί, ένας γιατρός που τον εξέτασε του είπε ότι η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή, εφόσον συνεχίσει τον ίδιο τρόπο ζωής.
Ο ποδοσφαιριστής που είχε 57 συμμετοχές και 10 γκολ στην εθνική Βραζιλίας, έπαιξε και στο Μουντιάλ του 1974 όπου μάλιστα ήταν βασικός με το Νο11 στην πλάτη. Λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε ξαφνικά να παλεύει με την κατάρα του εθισμού, που κράτησε σχεδόν δύο δεκαετίες. Στο διάστημα αυτό αναγκάστηκε να πουλήσει τρία διαμερίσματα που είχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Με τη βοήθεια ειδικών, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του και δήλωσε στην εκπομπή του Globonews ότι τα τελευταία 15 χρόνια παραμένει νηφάλιος.