Διαχείριση κρίσεων από τον Γιώργο Χριστοβασίλη

Του Νίκου Νικολάου
Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου αναμφίβολα ο ΠΑΣ Γιάννινα διέρχεται αγωνιστικής κρίσης.
Στο παρελθόν, αλλά και στην "μαγική" 5ετία (σχεδόν) του Γιάννη Πετράκη, η ομάδα των Ιωαννίνων έχει ξαναζήσει ανάλογες καταστάσεις. Καταστάσεις τις οποίες ο πρόεδρος διαχειρίστηκε με την ψυχραιμία και την πραότητα που τον διακρίνει ως χαρακτήρα και ως άνθρωπο. Και - εκ του αποτελέσματος - δικαιώθηκε, καθώς δεν πήρε ποτέ αποφάσεις εν θερμώ αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξή του στον προπονητή. Στήριξη και εμπιστοσύνη που του έδειξε ξανά τώρα προσωπικά, στην δεδομένη χρονική στιγμή, διαλύοντας κάθε σύννεφο.
Όπως είχε δικαιωθεί, από την αρχή κιόλας, στην επιλογή του να φέρει τον Πετράκη στα Ιωάννινα για να αναλάβει το "τιμόνι" του ΠΑΣ τον Ιανουάριο του 2014. Όταν "έκλεισε" τα αυτιά του σε όλους. Μεγάλη αμφισβήτηση στην αρχή και μεγάλη δικαίωση στην συνέχεια, καθώς επί των ημερών του Ρεθυμνιώτη τεχνικού ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έγραψε χρυσές σελίδες στην Ιστορία του με την συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.
Πολλές φορές λένε στα ομαδικά αθλήματα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες χρειάζονται ένα "ηλεκτροσόκ", υπονοώντας την αλλαγή που προπονητή. Και το στηρίζουν αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνεται να διώξει κάποιος πρόεδρος πχ 10 παίκτες.
Κατά την προσωπική μου γνώμη θα είναι τεράστιο λάθος εάν ο Γιώργος Χριστοβασίλης λύσει την συνεργασία του με τον Γιάννη Πετράκη. Η αξία του 59χρονου τεχνικού γνωστή, το ίδιο και των ποδοσφαιριστών. Επομένως...