Η Λίβερπουλ πήρε το Ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον στο Άνφιλντ!
Ο Αιγύπτιος με ένα γκολ στο 75' και ένα στις καθυστερήσεις, έφτασε τα 201 σε πρωταθλήματα, ανεβαίνοντας στην 4η θέση των σκόρερ στην Ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος.
Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «πάτησε» κορυφή με αγώνα περισσότερο, ενώ στον αντίποδα, η Έβερτον παρέμεινε στους 7 βαθμούς και χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Τη λύση για τους 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, έδωσε ο Σαλάχ ένα τέταρτο πριν τη συμπλήρωση των 90', κάνοντας το 1-0 από τα 11 βήματα μετά το χέρι του Κιν στη μεγάλη περιοχή.
Από εκεί και έπειτα, η Λίβερπουλ είχε φάσεις, για να «κλειδώσει» το ματς, αλλά είτε η τελική προσπάθεια των παικτών της δεν ήταν καλή είτε ο Πίκφορντ έλεγε «όχι». Το δεύτερο γκολ, ωστόσο, ήρθε, τελικά, στις καθυστερήσεις (97') και πάλι με τον Αιγύπτιο σταρ, ο οποίος, με τρομερό πλασέ μετά από ασίστ του Νούνιες, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έφτασε, μάλιστα, τα 201 τέρματα στην καριέρα του στα πρωταθλήματα, όπου έχει αγωνιστεί, με τα 146 από αυτά να είναι μόνο στην Αγγλία.