Πρέμιερ Λιγκ: Ισόπαλες Σίτι-Λίβερπουλ, η Νιουκάσλ διέσυρε την Τσέλσι

Ένα γκολ από τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 80ό λεπτό εξασφάλισε στη Λίβερπουλ ισοπαλία 1-1 με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», κρατώντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση στην κούρσα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.
Η ισοπαλία έληξε ένα σερί 23 νικών στην έδρα της Σίτι, σε όλες τις διοργανώσεις, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς μετά από 13 αγώνες, ενώ οι «Κόκκινοι» έχουν 28.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 14 γκολ, έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα τα 50 γκολ στην Πρέμιερσιπ όταν άνοιξε το σκορ στο 27' με ένα σουτ με το αριστερό πόδι.
Ο 23χρονος Νορβηγός χρειάστηκε μόλις 48 παιχνίδια για να φτάσει τα 50 τέρματα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Άντι Κόουλ που τα πέτυχε σε 65 αγώνες.
Η Σίτι κρατούσε τη νίκη ως το 80ό λεπτό, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε τον αμυντικό της ομάδας του στην άκρη της περιοχής κι εκείνος με ένα συρτό σουτ στη γωνία του Έντερσον βούβανε το «Έτιχαντ».


Η Νιουκάσλ διέσυρε με 4-1 την Τσέλσι και συνέχισε την άνοδό της στην κατάταξη φτάνοντας πια στην έκτη θέση.
Ο επιθετικός της Νιούκαστλ Αλεξάντερ Ισάκ σκόραρε μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, ενώ δύο γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο κι άλλο ένα προς το τέλος της αναμέτρησης, από τον Άντονι Γκόρντον, έδωσαν στη Νιουκάσλ περιφανή νίκη με 4-1 επί της Τσέλσι των 10 παικτών, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».
Ο Ισάκ, ο οποίος έχασε πολλά παιχνίδια τον τελευταίο μήνα λόγω προβλήματος στη βουβωνική χώρα, αξιοποίησε ένα υπέροχο πέρασμα από τον 17χρονο μέσο Λιούις Μάιλι στην καρδιά της άμυνας της Τσέλσι για να ανοίξει το σκορ στο 13'.
Η Τσέλσι ισοφάρισε 10 λεπτά αργότερα με τον Ραχίμ Στέρλινγκ και το ημίχρονο έληξε 1-1, αφού πρώτα ένα φάουλ του Κίραν Τρίπιερ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα ξανά ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας, όταν ο Γκόρντον βρήκε με ακρίβεια το κεφάλι του Τζαμάλ Λασέλς κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος διεθνής Ζοέλιντον έριξε την Τσέλσι στα σχοινιά, σημειώνοντας το 3-1.
Οποιαδήποτε ευκαιρία είχε η Τσέλσι να επιχειρήσει μια επιστροφή εξαφανίστηκε όταν ο Ρις Τζέιμς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη στο 73ο λεπτό. Περνώντας αρκετούς νεαρούς παίκτες από τον πάγκο, ο Έντι Χάου πέρασε τον Γκόρντον στην επίθεση κι εκείνος έκλεισε το σκορ στο 83ο λεπτό με εξαιρετική ατομική προσπάθεια.
Οι «Καρακάξες» ανέβηκαν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ με 23 βαθμούς, ενώ η Τσέλσι είναι 10η με 16 βαθμούς. naftemporiki